LeKin hallituksen puheenjohtaja Laakso: "Olemme oikealla tiellä"

MESTIS / Haastattelu
Jukka Laakson Sami-poika on LeKin kapteeni ja taistelun ruumiillistuma.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
LeKin hallituksen puheenjohtaja Jukka Laakso niputti yhteen LeKin syyskauden monelta eri kantilta. Loppujen lopuksi Lempäälässä menee odotuksiin nähden hyvin.

− Pelillisesti on mennyt odotusten mukaan. Tiesimme, että tuloksenteko ottaisi nuorelta joukkueelta hieman aikaa, mutta pelimme ja pelaajamme kehittyvät koko ajan.

− Tappioputkiemme aikana monet ottelut ratkesivat henkilökohtaisiin virheisiin, joka sekin on osa pelaajien kehittämisprosessia. Vastaavasti marras-joulukuun voittoputki kertoo siitä, että olemme oikealla tiellä. Tällä hetkellä pelimme on mielestäni erittäin vauhdikasta ja viihdyttävää, tuumaa Laakso.

− Pelaajarintamalla on tullut laajalti onnistumisia. Meillä on neljä, tai itse asiassa viisi, tasaista ketjua. Kilpailu pelipaikoista meillä on kovaa. Valmennus ja pelaajat tekevät arjessa loistavaa yhteistyötä, kiittelee Laakso.

− Yksittäisistä pelaajista Christian Heljanko on ollut maalilla mies paikallaan. Lisäksi nuoret Tappara-pelurit Anton Levtchi ja Joona Luoto ovat kehittyneet huimalla vauhdilla. Myös Ilves-yhteistyömme on poikinut hedelmää, kun Niko Ahoniemi, Jere Helenius ja Juho Liuksiala ovat päässeet testaamaan Liiga-vauhtia.

Laakso huomauttaa myös, että Suomi-sarjassa pelaavassa KOOVEEssa on tämän tästä ketjullinen LeKin pelaajia hakemassa vauhtia.

− Ei myöskään sovi unohtaa kapteeniamme Sami Laaksoa. Hän on tärkeä palanen joukkueessamme, muistuttaa Jukka Laakso.

Markka on tarkka

− Aiomme pysyä valitussa linjassamme. Pidämme toki silmät auki siltä varalta, että puolustukseemme saattaisi tulla joku uusi kasvo loppukaudeksi. Meillä on tiukka pelaajabudjetti, ja pysymme siinä, Laakso naulaa.

LeKin alkukausi on ollut vuoristorataa niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Laakso kertoo konkreettisen esimerkin LeKin tilanteesta.

− Talouspuolella on ollut hyviä ja haastavia aikoja. Yleisömääriin ei voi olla tyytyväinen. Lisäksi meillä on ollut haasteena toimittaa pelaajillemme mailoja. Meillä oli syyskaudella kyläpeliteema ja Hakametsän peli oli hyvä bonus. Myös keväälle on viritelmiä, kuten sellainen, että kutsumme Lempäälän kouluja hallille katsomaan otteluita, valottaa Laakso kevään suunnitelmia.

− 14.1. on meille iso päivä, kun juhlistamme 10-vuotista Mestis-taivaltamme. Silloin nostamme myös LeKi-ikoni Lassi Mattilan paidan kattoon, tunnelmoi Laakso.

Kaikista nousuista ja laskuista huolimatta saukkopaitojen kiintopiste on kevään peleissä.

− Ensin pudotuspeleihin, ja siitä sitten eteenpäin, Laakso paaluttaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle