LeKi-ikoni Mattilan pelinumero jäädytettiin Lempäälässä: "Pelikavereita on kertynyt satoja"

MESTIS / Haastattelu
Mattila pitämässä puhetta ennen illan ottelua.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Lempäälän Kisa jäädytti seuraikoninsa Lassi Mattilan pelinumeron 33 ennen lauantain kotiottelua Hokkia vastaan. Mattila lopetti uransa LeKissä kauteen 2013-14. Juhlan sankari oli otettu kotijoukkueensa kunnianosoituksesta.

Lauantaina 14. tammikuuta 2017 Lempäälän jäähallin jäälle asteli pukuun sonnustautunut tyylikäs herrasmies. Saukkopaitojen hyökkääjäikoni Lassi Mattila saapui pitämään puhetta pelinumeronsa jäädytystilaisuudessa. Puheen jälkeen paljastettiin LeKin sininen pelipaita hallin seinällä, jossa oli pelinumero 33 ja nimi Mattila.

− Jännittävä tilannehan se oli. Todella hieno fiilis. Pitkään täällä olen pelannut, ja nyt on kunnianosoitus seinällä, ihasteli Mattila LeKi-Hokki-ottelun toisella erätauolla.

Tieto kunnianosoituksesta saavutti Mattilan jo hyvissä ajoin. LeKi tiedusteli ensialkuun vuonna 1987 syntyneen Mattilan uran jatkosuunnitelma.

− LeKin ottelupäällikkö Janne Laakso soitti, ja kysyi aionko vielä pelata. Hän kertoi seuran suunnitelmista nostaa paitani Lempäälän jäähallin kattoon, jos en jatka pelaamista.

Mattila ehti tutustua uransa aikana moniin jääkiekkoilijoihin ja vaikuttajiin. Kohtelias mies on pyrkinyt pitämään vanhat tutut lähellä.

− Pelikavereitahan on kertynyt satoja. Täällä on heitä paljonkin paikalla. Kourallinen on sellaisia jätkiä, joihin pidän enemmänkin yhteyttä. Kaikkien kanssa pyrin pitämään jonkunlaista kontaktia, listaili illan juhlakalu.

Lempäälän kisa ei ole viime vuosina jäädytellyt pelinumeroita. Omaan seremoniaansa Mattila aprikoi olevan muutamia syitä.

− Kaikki varmaan lähti siitä, että olen Lempäälästä kotoisin. Olettaisin myös, että minulla on eniten pelejä LeKin paidassa Mestis-ajalta. Kai sitä ihan hyvin on pärjännyt, tuumi Mattila.

Mattila on ollut jonkin aikaa poissa Lempäälästä, mutta muutto kotikulmille tulee ajankohtaiseksi myöhemmin. Omien kiireidensä vuoksi Mattila ei ole ehtinyt seuraamaan saukkopaitojen otteita kuin muutaman ottelun verran. Näkemissään otteluissa keskushyökkääjä on nähnyt hyviä otteita.

− Tämä nykyinen joukkue on itselleni hieman tuntemattomampi. Ne pelit, mitä olen nähnyt, ovat olleet vauhdikasta peliä.

Vaikka ketään yksittäistä pelaajaa Mattila ei lähde nykyjoukkueesta nostamaan, on hän vakuuttunut, ettei Lempäälän pelaajatuotanto tyrehdy hetkessä.

− Lempäälästä tulee varmasti hyviä pelaajia jatkossakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle