Leinonen & Rautakorpi: "Elettävä tässä ja nyt"

LIIGA / Haastattelu
Jukka Rautakorpi pohti Tapparan tulevaisuutta maanantaina Varalassa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Tapparan johtohahmot päävalmentaja Jukka Rautakorpi ja toimitusjohtaja Mikko Leinonen ruotivat Tapparan tulevaisuutta maanantain tiedotustilaisuuden yhteydessä. Molemmat uskovat tulevaisuuden tuovan seuran satsauksille kaivatun lopputuloksen.

Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen avasi tiedotustilaisuuden omalla katsauksellaan. Leinonen kertoi tietoja seuran taloustilanteen ja käynnissä olevan kolmevuotissuunnitelman takaa.

- Teimme ennen tätä kautta selkeän strategisen ratkaisun satsauksista. Ratkaisu oli meille kova ja olemme satsanneet sekä pelaajistoon että myyntiin paljon, kertoo Leinonen.

Pitkälle kevääseen jatkunut kausi ei käännä kassakoneita ruusunpunaisiksi, mutta miinuksen puolellekaan ei ole tarkoitus jäädä.

- Vaikka liikevaihtomme nousi yli kuuden miljoonan, talouspuolta hiotaan yhä. Viime kauden lopullinen tuloksemme ei ole pitkän kevään jäljiltä vielä selvinnyt, mutta tavoittelemme nollatulosta, paljasti Leinonen vaatimattomana.

Urheilullinen puoli kuntoon

Keskustelun siirryttyä kaukalon tasalle, ääneen siirtyi päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

- Kun valmennuksessa ja pelaajistossa ei tapahdu suuria muutoksia, rakennetaan usein vanhan päälle. Nyt kuitenkin pyrimme ottamaan asioita menneestä, mutta kaikki nollautuu ja yhtään pinnaa ei ole pussissa menneisyyden perusteella. Playoffit ovat etenkin työn näkökulmasta todella kaukana.

- Rakennamme tähän joukkueeseen uutta tulemista kaikessa tekemisessä. Projektit ovat nykyään kauden tai kahden mittaisia, joten on elettävä tässä ja nyt, aloitti Rautakorpi.

Rautakorven puhuessa taustalle ilmestyy kolmio, joka koostuu teeseistä luonne, peli ja luistelu.

- Luonne on tärkeää. Meidän tulee valmentaa yhä enemmän sitä ihmistä, jotta pelaajana kehittymistäkin tapahtuisi. Pelaajat, jotka sisäistivät henkisesti asioita viime kaudella parhaiten, kehittyvät tulevaisuudessa eniten. Suomalainen jääkiekko on kuitenkin pelaajien kehittämistä.

- Nöyryys on suomalaisessa mentaliteetissa itseluottamuksen puutetta. Meille se on nöyryyttä kehittyä pelaajana, kertoo Rautakorpi.

Ihmisen kehittämisessä valmentajan kautta aina pelaajaksi asti on työsarkaa, mutta kokenut valmentaja näkee Tapparan olevan mukana kansainvälisessä kehityksessä.

- MM-kisat antavat leimaa jääkiekon kehittymiselle ja kisat antoivat luottamusta meidän täällä Tapparassa tekemään työhön, kommentoi Rautakorpi.

Nopeaa yhteistyön jääkiekkoa

Tapparan ensi kauden pelityylin Rautakorpi nimeää "nopeaksi yhteistyön jääkiekoksi".

- Tulevan kauden joukkueeseemme olemme pyrkineet saamaan etenkin laitureihin enemmän luisteluvoimaa, samoin puolustajiin. Tällä haemme parempaa nopean yhteistyön jääkiekkoa.

Tapparan pelaajamateriaali elää kuitenkin vielä hieman ennen kauden alkua.

- Toki toivomme, että nämä pelaavat meillä ensi kaudella. Ikinä ei kuitenkaan tiedä, ja muutamalla on optio ulkomaille. Tuukka Mäntylä on ainoa, jonka kanssa tulevasta ei ole edes keskusteltu. Suunta on kuitenkin KHL, jos jotain tapahtuu, kommentoi Leinonen MM-kisoissa esiintyneen puolustajan tilanteeseen.

- Samalla haemme vielä yhtä keskushyökkääjää ja puolustajaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle