Leino ja Pihlström kyttäävät kisapaikkaa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Suomen suurimmat yllättäjät harjoitusmaaottelussa Latviaa vastaan olivat nelosketjun Ville Leino, Antti Pihlström ja Janne Lahti. Kolmikko pelasi erinomaisen ottelun ja vaikeutti varmasti omalta osaltaan valitsijoiden työtä. Leino ja Pihlström vakuuttelivat ottelun jälkeen kuin yhdestä suusta, että jo tähänastinen leirityskokemus on ollut arvokasta.

Ville Leino oli Suomen maajoukkueen hyökkäyspään hahmo perjantain Latvia-ottelussa. Leino pelasi keskushyökkääjänä Suomen nelosketjussa, jonka laidoilla viilettivät HPK:sta tutut Janne Lahti ja Antti Pihlström.

- Emme ole hirveästi pelanneet HPK:ssakaan yhdessä, mutta nyt kulki loistavasti. Hyvin toimivat kemiat heti, Pihlström kehui.

HPK-kolmikko liittyi Suomen leiriryhmään pääsiäismaanantantaina. Suklaamunia sulateltiin Leinon mukaan harjoituksissa tosissaan.

- Alkuviikko oli aika kovaa. Kuivatreeniä ja oheista tuli tehtyä pitkästä aikaa. Loppuviikkoa kohti on saanut paikkoja vähän auki ja hyvältähän tuo tuntui pelata pienen tauon jälkeen.

- Täytyy toivoa, että olen ensi viikolla vielä mukana, mutta valmennusjohdolla on varmasti omat suunnitelmansa. Niihin vaikuttavat roolitukset ja muut, pelaajavalinnat eivät ole ikinä helppoja, keskushyökkääjä muistutti.

Leinon kanssa samoista paikoista kisakoneeseen taistelevat ainakin Esa Pirnes, Petri Kontiola, Perttu Lindgren ja Niko Kapanen. SM-liigan finaalijoukkueista mukaan on tunkemassa ainakin Kärppien Jari Viuhkola, mahdollisesti myös Jokerien Petri Pakaslahti ja ehkä Kim Hirschovitskin.

- Ehkä niitä sentterivalintoja pystyi vähän vaikeuttamaan. Tiedä sitten, mikä merkitys tällä pelillä oli, Leino vähätteli.

Jos on Leinon kisapaikka tiukassa, vielä enemmän tunkua on laitahyökkääjäpaikoille. Pihlströmille Latvia-peli oli vasta uran kolmas maaottelu, mutta kilpailu kokeneempien joukkuetoverien kanssa ei 22-vuotiasta laituria huoleta.

- Kaikilla on mahdollisuus päästä mukaan. Halukkuutta kyllä riittää, mutta valmentajathan sen päättävät, Pihlström painotti.

- Minulla on vielä monta vuotta aikaa. On iso juttu, että olen päässyt näinkin pitkälle.

Pihlströmin sopimus HPK:n kanssa jatkuu ensi kaudellakin, mutta Leinon ja Lahden on huhuiltu siirtyvän Jokereihin. Perjantaina Leino suostui kertomaan tulevan kauden kuvioistaan kuitenkin minimaalisen vähän.

- Kiinnostusta on ollut monella suunnalla Suomessa ja ulkomailla. Pelataan nyt tämä kausi ensin ja katsellaan sitten niitä kuvioita.

» Lähetä palautetta toimitukselle