Leijonissa konsolipelivimma johti television anastukseen: "Nykynuoriso on vähän tällainen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Teräväinen kävi telkkarivarkaissa joukkuekavereiden luona, jotta konsolipelit saatiin pystyyn.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Teuvo Teräväinen kertoi viettävänsä MM-kisojen välipäiviä tiiviisti yhdessä kämppäkaverinsa Sebastian Ahon kanssa. Pelikonsolit käyvät kuumana, ja välineistö anastetaan tarvittaessa joukkuekavereiden huoneesta.

Suomi kohtaa torstaina illan puolivälierässä Sveitsin. Teuvo Teräväinen saapui aamujäiltä hyväntuulisena.

− Pelipäivän fiilis on hyvä. Tämä on juhlapäivä. Voitolla jatkuu kausi, ja tappiolla se päättyy. Varmasti Sveitsilläkin on tiedossa, keitä meidän pelaajistamme on pidettävä silmällä. Ei se meidän peliimme vaikuta.

Erikoisrituaaleja kerrasta poikki -pudotuspeli ei aiheuta.

− Valmistauduin tähän peliin ihan normaalisti. Ei tässä mikään maailmanloppu ole lähellä. Ruuat naamaan, ja valmistautumaan. Kuulun siihen porukkaan, joka pelaa konsolipelejä.

Patrik Laine kertoi taannoin medialle pelaavansa useita tunteja päivässä pelikonsolia. Teräväisellä ja kumppaneilla on Tanskassa vastaavanlainen huvitus.

− Pelimäärä riippuu luppoajasta. Jos ei ole muuta tekemistä, niin kyllä se päivä siinä Playstationia pelatessa vierähtää. Meillä on Sebastianin (Aho) kanssa huoneessa kaksi televisiota kahdelle konsolille, kertoo Teräväinen. Toimintaperiaate on sama kuin Patrik Laineella ja Nikolaj Ehlersillä on Winnipeg Jetsissä.

Carolina Hurricanes -tähdet eivät pelaa etänä muiden lätkäjätkien kanssa, kuten esimerkiksi Laine ja Alexander Barkov tekevät.

− Suomalaisten kavereiden kanssa tulee pelattua, ja pidettyä heihin yhteyttä sitä kautta. Täällä olemme pelanneet omalla porukalla. En tiedä, kuka on paras. Pelaamme samalla puolella − joukkuepeli, katsokaas, Teräväinen taustoittaa ja toteaa suosituimman pelin olevan selviytymispeli Fortnite.

− Ympäristö pelaamiselle on täällä ihan hyvä. Se täytyi toki itse rakentaa ensin. On käyty hakemassa nettiyhteydet, ja telkkaritkin piti varastaa toisten huoneesta.

Nuorukaiset kähvelsivät vastaanottimet Olli Palolan ja Mika Niemen asumuksesta. Herrat eivät omaa televisiotaan kuulemma tarvinneet.

− Kysyimme kyllä luvan. Jotain he siinä tableteilta katsoivat, ja totesivat, etteivät tarvitse (televisiota). Ryöstö tapahtui jo ensimmäisenä päivänä. Ei sovi missata hyviä pelipäiviä. Nykynuoriso on vähän tällainen, Teräväinen letkautti.

» Lähetä palautetta toimitukselle