Leijonien rahkeet eivät riittäneet Savinaisen mukaan nelossijaa pidemmälle

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Veli-Matti Savinainen oli Leijonien kolmanneksi tehokkain pistemies 3+4-tehoin.

− Kyllä se vähän jäi harmittamaan. Ei niitä arvokisamitaleja niin paljoa kaapista löydy, etteikö tämän pronssimitalin jääminen sieltä harmittaisi, Veli-Matti Savinainen harmitteli.

Leijonat teki lähes uskomattoman nousun 0−4-tappioasemasta yhden maalin päähän. Paluun otteluun mahdollisti Mikko Rantasen onnistuminen toisen erän viimeisellä minuutilla.

− Saimme toiseen erään tärkeän kavennusmaalin. Kolmannessa erässä ottelun hallinta kuului aika lailla meille, ja saimme maalipaikkoja rakennettua. Pääsimme maalin päähän, ja vaihtopenkillä oli sellainen fiilis että kampeamme vielä tasoihin.

− Kuitenkin venäläiseltä hieno yksilösuoritus, ja seurasi oman irtokiekkonsa loppuun asti, ja sen jälkeen aika alkoi meiltä loppumaan kesken, tuumi kolmannen maalin iskenyt Savinainen.

Leijonat lähti turnauksen viimeiseen kolmannekseen laittaen kaiken likoon. Koska jokaiselle pelaajalle ottelu oli kauden viimeinen, heillä ei ollut enää mitään menetettävää.

− Sanoimme että nyt ei tarvitse enää jännittää, kun tilanne on 4-1. On ihan sama tässä vaiheessa, päättyykö ottelu 8-1 vai 5-4.

Savinainen oli hämmentynyt viimeisten minuuttien rangaistuksestaan, kun mitään varsinaista rikettä ei Savinaisen mielestä tapahtunutkaan.

− Jos ihan rehellisiä ollaan, niin minun mielestäni pelasin koko ajan kaverin mailaa, enkä koskenutkaan vartaloon. Tuomari näki toisin, mutta minun mielestäni jääkiekossa saa pelata mailalla mailaa vastaan.

Savinainen oli kokonaisuudessaan tyytyväinen Leijonista. Ylä- ja alamäkiä oli matkan varrella, mutta joukkue otti tarvittaessa voittoja ja kasvoi turnauksen edetessä.

− Hienoja miehiä koko koppi täynnä. Tällä kertaa nelossija riitti tällä joukkueella. Emme voineet päästä pidemmälle, Savinainen päätti.