Leijonien mörssäriosasto painoi Yhdysvallat päätylaudasta läpi: "Eivät he ole niin isoja kuin minä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Rantanen nahisteli Yhdysvaltojen Connor Murphyn kanssa.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Suomi voitti Yhdysvallat alkusarjan päätöskamppailussa numeroin 6−2. Joukkueen isokokoiset pelaajat Saku Mäenalanen ja Mikko Rantanen olivat pelipäällä.

− Hyvin veimme peliä fyysisellä puolella ja luistelulla. Lopussa pääsimme myös ihon alle. He yrittivät kaikkensa tappioasemassa, Mäenalanen luonnehti.

Kärpissä Suomen mestaruuden voittanut hyökkääjä jakeli isoja taklauksia Yhdysvaltojen huippunimiin. Häntä ei huimannut vastustajien nimimiesten seura.

− Eivät he ole niin isoja kuin minä. Meillä on hyvä itseluottamus − kaikki käyttävät vahvuuksiaan, ja sen takia pelit ovat menneet näin. Hyvän luistelun kautta tulevat kaikki hyvät asiat.

Mäenalanen kehui Leijonien jättiläistä, Marko Anttilaa vuolaasti. Hänestä ketju pelaa peli peliltä etevämmin.

− Hänen kanssaan on hienoa pelata. Olemme nyt muistaneet tehdä maalejakin. Oman pään pelaamista pystymme vielä parantamaankin. Tämä oli varmaan turnauksen paras peli meiltä. Ainakin tuntuu siltä, että emme olleet pulassa kovin usein, Mäenalanen muisteli.

Isojen miesten on levättävä ennen Sveitsi-taistoa

Leijonat oli varsinkin Yhdysvallat-ottelun ensimmäisellä kymmenminuuttisella kovan paineen alla. Vastustaja laukoi kohti Harri Säteriä liki kymmenen laukausta, kun taas Keith Kinkaid sai olla melkein työttömänä omalla veräjällään.

− Puolustamme todella tiiviisti, mutta hyökkäämme nopeasti. Tiiveys auttaa pelaamistamme. Pääsemme hyvin sisään hyökkäysalueelle. Aina, kun yhdysvaltalainen sai kiekon heidän hyökkäysalueellaan, niin aika vähän oli tilaa tarjolla. Se on lääke, joka toimii huippupelaajiin, Rantanen kertoili.

Viimeisellä alkusarjan pelillä oli Rantasen mukaan valtaisa merkitys.

− Lohkovoitto on iso juttu. Tiesimme, että ehjällä pelillä pystymme tähän. On otettava etu irti tästä, ettei tarvitse vielä matkustaa Kööpenhaminaan. Nyt lepäämme tämän ja huomisen, sitten iskemme seuraavan vastustajan kimppuun. 

Seuraava vastustaja on siis Sveitsi. Rantanen tuntee joukkueesta muutamia pelaajia, ja tiedostaa joukkueen vaarallisuuden.

− Heillä on paljon hyviä Euroopassa pelaavia pelaajia, sekä muutama NHL-pelaaja. Varmasti hyvä ja luisteleva joukkue tulossa vastaan. Ennustan pahaa peliä, vaikka en niin paljon joukkueen pelitavasta tiedäkään.

Myös Rantanen kehui nelosketjun mörssäriosaston miehiä, Anttilaa ja Mäenalasta.

− Kiva katsoa heidän peliään. He pääsevät usein vastustajan ihon alle. Tänään, kuten Kanadaakin vastaan he ovat onnistuneet siinä. He ovat tehneet myös tärkeitä maaleja, kiitteli Rantanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle