Leijonat valmistautuu puolivälieriin rennosti: ”Emme ole tuhlanneet energiaa mihinkään”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kari Jalosen mukaan Leijonien puolivälieriä edeltävänä päivänä lataillaan henkisiä akkuja.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Suomi päihitti tiistaina Kanadan ja latautuu keskiviikkona seuraavan päivän Tanska-otteluun. Kari Jalosen mukaan Leijonat on käyttänyt energiansa hyvin koko kisojen ajan.

Keskiviikkona Leijonat lataavat akkujansa torstaina Tanskaa vastaan pelattavaan puolivälierään. Päivä sujuu rennoissa merkeissä, kun jääharjoitusten jälkeen joukkueella on vapaata.

− Antaa poikien ottaa happea. Tämän päivän iso juttu on, että pojat saavat ladata akkuja, olla yhdessä ja käydä kaupungilla syömässä. "Kossu" (maalivahti Mikko Koskinen) on antanut pojille listan paikoista, joissa voi käydä turvallisin mielin syömässä, päävalmentaja Kari Jalonen kertoi jääharjoitusten jälkeen.

"Ei todellakaan ole mitään vapaalippua tulossa, sellaista ei ole olemassakaan."

− Olemme hyvin käyttäneet energiat hyödyksi, emme ole tuhlanneet niitä mihinkään muuhun kuin hallilla peleihin.

Leijonat ei ole hävinnyt koko turnauksessa otteluakaan, ja jos joukkue aikoo mestariksi, enää tappiota ei saa tullakaan. Jalonen ottaa tilanteen rennosti.

− Olen ihan levollisin mielin. Voittajan täytyy olla nöyrä. Nyt olemme jo menossa kohti seuraavaa ottelua, kun annoimme yleisinfon joukkueelle Tanskasta. Meidän täytyy olla hyvin valmiina pelaamaan huomenna.

Vaikka Tanska on ennalta ajatellen puolivälieräjoukkueista helpoin vastus, Jalonen pitää takin napit visusti kiinni.

− Ei todellakaan ole mitään vapaalippua tulossa, sellaista ei ole olemassakaan. Meidän pitää päästä parhaaseen suoritukseen huomenna, Jalonen painotti.

Tanskasta Suomi saa hyvin tietoa, sillä valmentaja Kai Rautio on seurannut Moskovan-lohkon tapahtumia ja näin ollen myös Tanskan suorituksia alkusarjassa.

− Tiedämme, että heillä on ollut yksi ohipeli, Venäjä-peli. He ovat kurinalainen joukkue, joka on saanut karsittua jäähyt pois turnauksen aikana. Heillä on hyvä ylivoima. Taisteleva joukkue on tulossa vastaan, mutta meillä on tarkat infot vastuksestamme, Jalonen vakuutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle