Leijonat pelasi ylivoimaa viidellä hyökkääjällä: "Teuvo Teräväinen liikkui aika hyvin viivassa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lauri Marjamäen miehistö otti ison voiton Kanadasta.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Suomi yllätti kaikki pelaamalla ykkösylivoimaansa viidellä hyökkääjällä. Leijonien päävalmentajan Lauri Marjamäen mukaan, sitä oli mietitty jo ennen kisoja.

− Mietimme ennen turnausta, että lähtisimme viidellä hyökkääjällä sitä vetämään, mutta se pikkaisen muuttui ja vedimme takaisin − myös senkin takia, että meidän piti miettiä toista ylivoimaakin.

Tarkoituksena oli saada maskimies vastustajan maalivahdin eteen.

− Mietimme Tanska-pelin jälkeen, että meillä rupeaa olla vastassa noin hyviä NHL-tason veskareita, eikä meillä ollut maalin edessä äijää, joten halusimme maalin eteen voimaa ja siksi toimme (Veli-Matti Savinaisen) siihen, Marjamäki mietti.

− Tärkeää oli, että toinen ylivoimakin sai onnistumisen, sekin oli ihan uudessa koostumuksessa. Ja Eelin (Tolvasen) kanssa kävimme vasta pari tuntia ennen peliä sitä läpi, hän jatkoi.

Yleensä ylivoimissa sinviivalla operoi puolustaja, mutta Kanadaa vastaan Suomella pelasi siellä Carolina Hurricanesin hyökkääjät.

−Teuvo Teräväinen liikkui aika hyvin tuossa viivassa, ihan hyvin voisi pelata pakkinakin, kuten "Sepekin"(Sebastian Aho). Vaikka heillä on ollut Carolinassa (Justin) Faulk, niin he ovat silti pelanneet joskus kaksin viivassa, Marjamäki kertoi.

5-1 voitto Kanadasta

Suomi pelasi lauantaina Kanadaa vastaan. Edellisen ottelun Tanskalle hävinnyt Leijonat oli kuin uudesti syntynyt Kanadaa vastaan.

− Tuolla tavalla pitää reagoida tappioon, se oli ehkä isoin anti. Kun tulee negatiivinen kokemus, silloin tulee pieni terästäytyminen, silloin joukkue tulee enemmän yhteen, alkaa enemmän kiinnostumaan ja heittäytymään pelille. Sitä kautta voi tulla parempi joukkue, Marjamäki valotti.

Suomi voitti Kanadan lopulta 5−1.

−Voitimme erikoistilannepelaamisen, saman verran oli maalipaikkoja, me teimme viisi maalia, kaveri yhden maalin ja loistava maalivahtipeli. Periksiantamattomuus ja yhtenäisesti pelasimme, hienon kotiyleisön edessä, se on varmaan tärkein tunne, mikä jäi puseroon, Marjamäki analysoi.

Suomi jatkoi myös Kanadaa vastaan aiemmin turnauksessa nähdyllä linjallaan. Leijonat oli aloitteellinen, pyrki pelaamaan kiekkokontrollin kautta ja puolustamaan tiiviisti.

Marjamäen mukaan teemana Kanadaa vastaan oli ottaa ohjat omiin käsiin.

− Tuossa on niin valtava luistelunopeus meidän joukkueessa ja uskalsimme pelata. Se oli tarkoitus − otetaan otteet meille ja lähdetään viemään peliä. Ehkä kakkoserässä meillä oli muutama ylivoima, mutta emme tappaneet peliä. Teimme kuitenkin ryhdistäytymisen kolmanteen erään. 

Suomi kohtaa sunnuntaina Saksan. Odotettavissa on, että Leijonat jatkaa samalla linjalla.

−Pelaamme raikasta lätkää, luisteluvoimaa ja hyvää kiekollista rohkeutta ja itseluottamus on tapissa − siinä on hyviä elementtejä jatkoa varten.

» Lähetä palautetta toimitukselle