Leijonat ovat voittaneet kolme ottelua, maalierolla 23−2: "Ei voi puhua heikoista maista"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Julius Hongan mukaan Suomi pelasi hyvin Norjaa vastaan.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Suomen otteissa on ollut raikkautta, rohkeutta ja reagoimista. Leijonien puolustaja Julius Honka on mielissään Suomen tavasta pelata jääkiekkoa.

Suomen maali-iloittelut jatkuivat miesten MM-kisoissa, kun Leijonat mättivät Norjan verkkoon peräti seitsemän maalia päästämättä itse yhtään. 

Suomen puolustaja Julius Honka oli mielissään ottelun jälkeen siitä, että Suomi jatkoi siitä, mihin jäi Latviaa vastaan.

− Pystyimme jatkamaan samaa liikettä ja vaikka nyt maalejakin tuli paljon, silti emme mielestäni hirveän itsekkääksi alkaneet. Pystyimme pelaamaan yhdessä, vaihtorytmi oli hyvä ja hyvää tempoa pystyimme pitämään loppuun asti.

− Ihan hyvin pelasimme koko 60 minuuttia, hän jatkaa. 

Suomi on kohdannut Etelä-Korean, Latvian, Norjan ja voittanut näistä jokaisen. Maaliero kolmen ottelun jälkeen Suomella on 23−2.

Vaikka Leijonat on tehnyt paljon maaleja kolmessa ensimmäisessä ottelussa, Hongan mielestä äsken mainituista maista ei voi puhua heikkoina.

− Ei oikein voi sanoa heikoista maista. Joka pelissä pitää pelata parasta ja mielestäni olemme olleet tehokkaita. Tulokset kertovat siitä, että olemme pystyneet tehokkaasti päättämään maalipaikat.

Leijonien pelaajat ovat pelanneet parhaimmillaan reagointijääkiekkoa, eli havannoineet edessä olevia tilanteita ja vastustajan pelaamista ja valinnut sen mukaan peliteon, joka edistää pelin voittamista. 

Hongan mukaan jokainen tähän mennessä pelannut joukkue, on paineistanut aika samalla lailla. Eroja löytyy muualta.

− Siellä annetaan yllättävän paljon painetta koko ajan, mutta sitten ehkä erikoistilanteissa muuttuu kaikkein eniten. Alivoimissa ja ylivoimissa noissa joukkueissa on isoimmat erot.

− Jokaisessa joukkueessa on hyvin luistelevia äijiä, jotka pystyvät antamaan meille painetta. Meidän on pitänyt scouttaa jokainen joukkue hyvin, hän jatkaa.

Julius Honka (kesk.) on toistaiseksi tehnyt MM-kisoissa kaksi pistettä.
Kuva © Emil Hansson www.Hanssonsphoto.net

Suomen puolustajien hyökkäysten tukeminen

Hongan rooli Suomen joukkueessa on olla kiekollisia puolustajia. Honka on hyvin luisteleva puolustaja, joka osaa antaa napakoita ja hyviä syöttöjä. 

Vaikka tehoja Hongalla ei ole vielä näissä kisoissa kuin kaksi, 22-vuotiaan mielestä oma pelaaminen on sujunut ihan jees. 

− Tämähän on turnauksen alkua vielä, mutta koko ajan pelin pitää olla nousujohteinen − vastuskin, kun kovenee koko ajan. Tietenkin, jos tilanteita tulee hyökkäyspäähän, voisi olla vielä vähän tehokkaampi.

− Meillä on paljon liikkuvaa puolustajaa ja olemme hyvin liikkeessä hyökkäyspäähän. Kyllä ne tehotkin vielä sieltä tulee, hän toteaa.

Suomen pelaaminen perustuu pelin rytmittämiseen kiekolla ja hyvään liikkeeseen. Hyökkäyksissä leimaavaa on ollut puolustajien aloitteellinen hyökkäysten tukeminen - niin keskialueella kuin hyökkäysalueellakin. Tällä tavoin Suomi on saanut vastustajat vaikeuksiin hyökkäysalueella.

Honka on mielissään siitä, että puolustajilla on lisenssi nousta tukemaan hyökkäyksiä.

− Meidän peli perustuu aika paljon siihen, että pystymme liikkumaan kiekon kanssa paljon ja pääsemme paineen alta pois liikkumalla. Se on iso osa meidän peliä, siitä pitää vain pitää kiinni, hän analysoi.

− Se on voimavara myös meidän pakistollekin − jalan pitää liikkua ja hyökkääjille ruokitaan kiekkoa.

Keskiviikkona vastaan asettuu isäntämaa Tanska. Tanska pyrkii myös pelaamaan kiekolla, joten Leijonille on edessä jälleen mielenkiintoinen haaste. 

− Varmasti tulee kovatempoinen peli taas. Meidän pitää olla hyvällä liikkeellä ja pelata yhdessä, niin varmasti hyvä tulee, Honka päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle