Lee Gorenin lentävä startti Tapparassa

LIIGA / Haastattelu
Kauden ensimmäinen peli ja heti tehot 1+1. Lee Goren on ammattilainen, joka pystyy henkilökohtaisella panoksellaan ratkaisemaan otteluita.

– Tämä oli kauden ensimmäinen peli. En ole ollut montaakaan kertaa jäällä ennen tänne tuloani, joten yritin vain pitää pelini yksinkertaisena. Valmentajien ohjeet ennen peliä tulivat joukkueelle suomeksi, joten en ymmärtänyt siitä mitään, Lee Goren naurahtaa.

Kanadalainen aloitti ottelun Jori Lehterän johtamassa ketjussa, jossa toisena laiturina pelasi Jonas Enlund. Ensimmäisen erän puolivälin jälkeen Goren sai kiekon ylivoiman aikana hyökkäyspäädyn kulmassa ja luisteli kunniakujaa pitkin Tommi Nikkilän maalille. Terävä laukaus ja kädet pystyyn. Ammattimiehen toimintaa.

Gorenin liike oli verkkaista, mutta järkevällä sijoittumisella ja oivalla pelin lukemisella mies pysyi mukana vauhdissa vaivatta. Goren kaunisteli tilastojaan vielä syöttöpisteellä, mutta sanojensa mukaan parasta osaamista ei ole vielä nähty.

– Normaalitasooni verrattuna olin hieman vaisu, mutta olosuhteisiin nähden suoritukseni oli silti ihan ok. Jatkossa pystyn paljon parempaan. Minun täytyy mennä kulmiin aggressiivisemmin, mutta suoritukseni tulee paranemaan, kun saan muutaman harjoituksen ja pelin alle.

– Lensin Minneapoliksesta Amsterdamin kautta Helsinkiin ja olin Tampereella tiistaina. En tiennyt joukkueesta mitään ennen tänne tuloani ja olin ensimmäisissä jääharjoituksissa vasta eilen. Olen yrittänyt levätä ja nukkua, mutta aikaero painaa vielä päälle. Ennen ottelua tunsin kuitenkin oloni virkeäksi, enkä väsynyt pahemmin itse ottelunkaan aikana.

Jo yhden ottelun perusteella voi todeta, että Tappara on saanut riveihinsä todellisen vahvistuksen. Joukkueen kannalta valitettavaa on kuitenkin se, että Goren tulee siirtymään Färjestadiin ennen kuin lumi peittää Hakametsän parkkipaikkaa.

– Olen Tapparan mukana seuraavat seitsemän viikkoa. Vaikein asia minulle on lähteä, koska siinä ajassa opin tuntemaan joukkueen pelaajat aika hyvin. Olen kuitenkin täällä auttamassa Tapparaa ja he auttavat minua valmistautumaan kauteeni Ruotsissa. Arvostan, että sain mahdollisuuden tulla tänne pelaamaan heidän kanssaan, Goren toteaa kohteliaasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle