Lauri Marjamäki Tanska-tappiosta: "Teimme yksilötasolla vääriä ratkaisuja"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lauri Marjamäen miehistö kärsi MM-kisojen ensimmäisen tappion.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Suomi kärsi miesten MM-kisojen ensimmäisen häviön, kun Tanska otti voiton lukemin 3-2. Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki manasi ottelun jälkeen kaksinkamppailujen häviämistä.

Suomi kohtasi miesten MM-kisoissa tähän mennessä laadukkaimman joukkueen. Tanska pelasi läpi ottelun fiksusti, puolustaen koko kaukalon pituudelta erittäin tiiviisti ja kurinalaisesti. 

Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäen mielestä Suomella jäi piippuun kaksinkamppailuissa.

− Ei se peli sillä lailla huonoa meiltä ollut, mutta ehkä sellainen viimeinen puristus jäi uupumaan. Vastustaja halusi pikkaisen enemmän: kamppaili, puolusti sitoutuneesti maalin edessä ja he voittivat erikoistilannepelin 2−1. 

− Tanska oli pikkaisen jämäkämpi maalinedustoilla ja laitojen lähellä. Pelasivat tosi fyysisesti, hän jatkoi.

Suomi väänsi vielä tasoihin kolmannen erän lopussa.

− Mitä pidemmälle kolmatta erää peli meni, sitä enemmän rupesimme olemaan pelin päällä ja sitä kautta saimme ihan ansaitun tasoituksen, Marjamäki analysoi.

Tanska oli tullut otteluun selkeällä pelisuunnitelmalla. Isäntämaa pyrki laittamaan keskialueen tukkoon tiiviilä viiden miehen trapilla. 

Tällä tavoin Tanska myös otti pelistä vauhdin pois.

−  Silloin peliä pitää vähän rytmittää ja hakea vähän paremmin, eikä syötellä sinne surman suuhun ja siitä vastaiskut omiin. Ei ollut sellaista, että pääsimme koko ajan menemään, menemään ja menemään. Vastustaja puolusti äärimmäisen sitoutuneesti, Marjamäki pohti.

− Aika nopeata pelaajat saivat viestin, että miten mennään ja pienet siirrot, mitä tarvitsee tehdä, hän jatkoi viitaten Tanskan pelaamiseen.

Häviö oli Suomelle näissä turnauksissa ensimmäinen. Leijonat oli tehnyt ennen Tanska-ottelua 23 maalia, eikä Suomella ollut huolen häivää ensimmäisissä kolmessa ottelussa.

Keskiviikon häviö-ottelusta on hyvä ottaa oppia.

− Tarvitsemme tällaisen kokemuksen, meidän pitää oppia ja meidän pitää tehdä asioita paremmin. Erilaisia joukkueita tulee, paljonko pystymme yksilötasolla repimään ja sopeutumaan erilaisiin peleihin. Tällaista joukkuetta vastaan pitää pelata tietyllä tavalla, Marjamäki totesi.

− Meillä vähän yhdessä hyökkääminen ja siitä jatkopelit, ne jäivät pikkuisen piippuun. Vähän jotenkin tuntui, että teimme yksilötasolla vääriä ratkaisuja, kun piti ottaa alle, menimme vastaan. Se oli vähän erirytmistä peliä. 

Marjamäen mielestä myös jään laatu vaikeutti pelaamista.

− Syöttöpelissä näkyi jään laatu, se rupesi pikkaisen olemaan heikko. Enemmän olisi pitänyt pelata pelin puolen chippejä ja sitä kautta päästä paineen kautta riistämään kiekkoja, hän päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle