Lauri Marjamäki ihmetteli Yhdysvaltojen hyväksyttyä maalia: "Jos se ei ole maalivahdin häirintä, ei sitten mikään"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lauri Marjamäen miehistö voitti B-lohkon ja kohtaa puolivälierissä Sveitsin.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Suomi kohtasi tiistaina Yhdysvallat. Ottelun panoksen oli muun muassa lohkovoitto, jonka Leijonat myös voitti. Suomi voitti Yhdysvallat lopulta lukemin 6-2. Joukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki ihmetteli tuomarityöskentelyä.

Suomi tuli otteluun Yhdysvaltoja vastaan häviö niskassaan, kun Saksa yllätti Leijonat. Suomi kuitenkin pelasi Yhdysvaltoja ihan eri tasolla ja otti voiton lukemin 6−2.

Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tyytyväinen joukkueensa vastaukseen tappio-ottelun jälkeen.

− Saksa-pelin jälkeen aisti, että tuossa joukkueessa on hirveä potentiaali ja kova halu menestyä. Sitten kun saimme eilen vähän korvien välille huilia, niin kyllä tänään aisti, että tulemme pelaamaan hyvän pelin.

− Ehkä verrattuna Kanada-peliin tämä oli kypsempi esitys, puolustimme pitkiä aikoja, teimme sovittuja juttuja ja se antaa uskoa, että meidän peli on olemassa. Viisi maalia ja pääsimme vähän jenkkien ihon alle, joten hyviä asioita tapahtui, hän jatkoi.

Marjamäki oli mielissään tavasta, millä Suomi tuli ottelun alkuun.

− Emme lähteneet koheltamaan, emmekä antaneet heti kauheita paikkoja. Taisi siinä olla yksi alivoimakin, joka oli vähän ihmeellinen jäähy ja siinähän niitä kutejakin tulee. Ei peli aina lähde sillä tavalla, että lyödään kiekko heti verkkoon.

Ottelun lopussa Yhdysvallat tuli muutaman maalin päähän. Yhden maalin Suomen valmennusjohto haastoi, mutta tuomio pysyi samana.

− Lopun kokemus oli tärkeä kokemus. Jos se ei ole maalivahdin häirintä, ei sitten mikään. Katsoimme sen miljoona kertaa videolta, mutta ilmeisesti se ei sitten ollut. Onneksi se ei ratkaissut mitään, Marjamäki kommentoi.

Suomen nelosketju nosti myös tasoaan. Janne Pesosen laidoilla viilettävät Marko Anttila ja Saku Mäenalanen pääsivät myös vastustajan pelaajien ihon alle. 

− Kyllä sellainen tilanne on, että meidän pitää yksilötasolla parantaa ja esimerkiksi Anttilan ja Mäenalasen kanssa puhuimme, että pitää pystyä parantamaan, koska pelit kovenevat. Nyt he vastasivat huutoon, Marjamäki kehui.

Marjamäki muistutti vielä, että Saksaa vastaan Suomen maalinteon tehokkuus ei ollut vaadittavalla tasolla. Nyt se sitä oli.

− Saksan tehokkuus oli huikeata luokkaa, meillä taas oli ihan alle 10 prosenttia. Ei näitä pelejä voita, jos et ole tehokas tai maalivahtipelaaminen tai erikoistilannepelaaminen ei ole kunnossa. Tänään ne olivat, hän päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle