Lasse Kukkonen oli elementissään: "Pudotuspelilätkää, ja mikäs siinä"

LIIGA / Haastattelu
Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen pelasi lauantaina erinomaisen ottelun.
Kuva © Timo Savela

Lasse Kukkosta oli hivenen vaikea löytää ottelun päätyttyä haastateltavaksi. Lopulta mies ilmestyi pukukoppikäytävälle, ja nopea huikkaus kiinnitti kokeneen puolustajan huomion.

− Totta kai vastataan, jos kerran halutaan, hymyili Kukkonen haastattelupyyntöön.

Kärppien takalinjojen yksi luotettavimmista luutijoista oli lauantaina elementissään. Toinen puolivälieräottelu TPS:ää vastaan piti sisällään paljon tunnetta ja taistelua. Oliko suurinumeroinen 6−1-voitto eräänlainen Kärppien voimannäyttö, kun joukkue ehti jo menettää kotiedun turkulaisille Oulussa?

− No, ei se nyt varmaan ehkä semmoinen ollut, mutta totta kai tosissamme olemme, varmasti kaikki ovat tässä vaiheessa. Pikkaisen pystyimme parantamaan asioita eilisestä, ja siitähän tässä on loppujen lopuksi kysymys. Pelistä toiseen pitää pystyä parantamaan. Tämä on nyt historiaa, joten mennään eteenpäin.

Ottelussa tunteet kuumenivat kunnolla, ja rangaistuksia jaettiin erityisesti kotijoukkueelle. Kukkonen ei kuitenkaan myöntänyt ajatelleensa, että esimerkiksi TPS:n puolelta oltaisiin käyty ylikierroksilla.

− Pudotuspelilätkää, ja mikäs siinä. Paljon tunnetta, ja niin kuin sanoin, kaikki ovat tosissaan ja haluavat voittaa, myhäili omiensa otteisiin tyytyväinen puolustaja.

Kärpillä oli vielä perjantain ottelussa pieni runkosarjavaihde päällä, mutta lauantain otteluun joukkue näytti löytäneen laadukkaamman tason. Iskikö Kärpät joihinkin TPS:n heikkouksiin?

− Huippujoukkue vastassa, niin ei siellä kauheasti semmoisia ole. Meidän on ehkä parempi keskittyä omaan peliimme ja löytää vahvuutemme samalla kehittäen peliä. Aina pitää olla jotain juttuja, joita pyrkii parantamaan seuraavaan päivään. Nyt lähdemme Ouluun ja keskitymme seuraavaan peliin.

Kukkonen oli itse kentän parhaimmistoa. Kärppien kapteeni blokkasi runsaasti laukauksia ja oli mukana monissa nahinoissa. Onko pelaaminen kevään ratkaisupeleissä raskaampaa henkisesti vai fyysisesti?

− Ei se ole oikein kumpaakaan. Kaikki haluavat paljon ja menevät tunteella, niin nautimme vain siitä.

Kahden pelin otanta on pieni, joten puolivälierissä toimineita osa-alueita Kukkonen ei vielä osannut kommentoida. Parannettavista asioista hän tiesi kuitenkin kertoa vähän.

− Yritämme saada vielä joukkuepeliämme vähän nopeammaksi ja luisteluvoimaa käyttöön. Mutta eiköhän koutsilta tule huomenna enemmän niitä juttuja, niin ei meidän pelaajien tarvitse miettiä niitä sitten, mietti yhden syöttöpisteen tililleen kirjauttanut pakki lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle