TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Lasaretista ykköspyssyksi

MESTIS / Haastattelu
Julius Nyqvistin ketsuppipullo aukesi.
Kuva © Matti Lindholm
KooKoo voitti perjantai-iltana Matt Nickersonin voittomaalin ansiosta Kajaanin Hokin lukemin 4-3. Nickersonin kauden avausmaalista ja liki 4000 katsojasta huolimatta kentän suurin tähti oli kolme muuta KooKoon maalia iskenyt puolustaja Julius Nyqvist.

Kouvolan jäähallissa vietettiin perjantai-iltana melkoista kiekkokarnevaalia. Ilmainen sisäänpääsy oli houkutellut halliin lähes 4000 silmäparia, joille kotijoukkue KooKoo ja vierailija Hokki tarjosivat viihdyttävän mittelön. Ottelun suurin sankari oli KooKoon nuori puolustaja Julius Nyqvist, joka tälläsi Mestis-uransa ensimmäisen hattutempun.

– No sattui nyt uppoamaan aika hyvin! Vedin vain sinne päin ja nyt näytti menevän sisään, joulukuussa 20 vuotta täyttänyt pakki kertasi vaatimattomana.

Yleisö sai lopulta sen, mitä se tuli näkemään: KooKoon voiton. Oranssimustat veivät täyden pistepotin dramaattisesti, sillä Matt Nickersonin voittomaali syntyi vain puolitoista minuuttia ennen ottelun päättymistä - ja vain minuuttia Hokin 3-3-tasoitusta myöhemmin! KooKoon kauden ennätysyleisö sai Nyqvistiltä paljon kehuja. Kannattajat pitivät "mökää" alkuvihellyksestä päätössummeriin ja se miellytti maalitykkiä.

– Onhan se aina todella hienoa pelata, kun tulee noin paljon katsojia paikalle. Toivottavasti tulee myöhemmissäkin peleissä! Erittäin hyvä tunnelma oli tänään.

Illan ykköspyssy Nyqvist aloitti maalitehtailunsa avauserässä yhdellä ja jatkoi sitä toisessa kahdella osumalla. Kypärätempun varmistanut kolmas osuma napsahti pömpeliin vain sekunteja ennen toista erätaukoa, ajassa 39:57. Kaikki miehen osumat syntivät tarkoilla lyöntilaukauksilla.

– Siinä ensimmäisessä maalissa vain vedin viivasta ja lähti sellainen ropellikiekko, joka tippui hyvin maaliin. Siinä toisessa maalissa yritin vain toimittaa kiekkoa maalille ja se näyttikin uppoavan.

– Kolmas maali oli, noh, en tiedä itsekkään mitä siinä tapahtui. Lähdin vain laukomaan ja sinnehän se upposi.

Nyqvistin edellisestä kolmen maalin illasta olikin jo ehtinyt vierähtää vähän pidempikin tovi.

– En kyllä muista milloin olisin viimeksi hattutempun tehnyt. Taisi olla silloin joskus pienempänä, kun pelasin hyökkääjänä pikkukentällä, muisteli Nyqvist.

Loukkaantuminen oli pilata koko kauden

Viime kaudella Helsingin IFK:n A-junnujen kanssa sekä Kiekko-Vantaan pakistossa luutinut Nyqvist siirtyi KooKoon riveihin loppukesästä. Siirtoon vaikutti sekä hyvät mahdollisuudet kehittyä pelaajana että viime kauden pakkiparin Miihkali Tepon siirtyminen.

– Täältä on hyvä mahdollisuus saada uralle nostetta ja tarjottiin hyvää paikkaa. Tottakai myös Tepon muutto auttoi hyvin sopeutumisessa, asutaan tuossa kimpassa ja helpottihan se tuloa uuteen paikkaan, Nyqvist kertasi KooKoo-siirtonsa taustoja.

HIFK-kasvatti kertoo viihtyneensä niin Kouvolan kaupungissa kuin KooKoon organisaatiossakin. Helsinkiläisnuoren mukaan Kouvolassa kaikki on hoidettu erinomaisesti.

– Tosi hyvältä on tuntunut. Sopivan kokoinen kaupunki ja organisaatiossa olen viihtynyt hyvin, kaikki on hoidettu ihan viimeisen päälle.

Nyqvistin lupaavasti alkanut kausi sai loppusyksystä ikävän käänteen, kun miehen polven sivuside venähti lokakuun vieraspelissä Keravalla. Aluksi sairausloman piti kestää vain pari viikkoa, mutta tarkemmissa tutkimuksissa vamma osoittautuikin paljon pahemmaksi ja vaati lopulta leikkaushoitoa. Edessä oli pitkä kuntoutus ja raastava pelitauko.

– Ikinä ei ole ollut mitään isoja loukkaantumisia ja nyt tuli sitten kerralla parin kuukauden tauko. Olihan se raastavaa vain katsoa pelejä katsomosta, harmitteli lähes 30 peliä sivussa ollut Nyqvist.

Lopulta aktiivisen kuntouttamisen jälkeen mies pääsi takaisin harjoittelemaan. Nyt nuorimies on taas täydessä iskussa ja on iskenyt sairauslomansa jälkeen kahdessa ottelussa jo huimat neljä osumaa. Noissa otteluissa KooKoo on tehnyt yhteensä kuusi maalia, eli Nyqvistin osuus on kaksi kolmasosaa. Se on puolustajalta varsin kelvollisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle