Larmi uskoo niin itseensä kuin Nuoriin Leijoniinkin

LIIGA / Haastattelu
Emil Larmilla oli TPS-voiton myötä syytä hymyillä.
Kuva © Timo Savela
HPK venytti pisteputkensa jo kahdeksan ottelun mittaiseksi voittaessaan TPS:n maalein 1-5. Pallokerhon voiton takuumies oli 29 kertaa torjunut Emil Larmi. Nuori HPK-vahti oli maalillaan kuin muuri riisuessaan TPS-pelaajiston aseista kerta toisensa jälkeen.

Turkulaiset pääsivät yrittämään maalintekoa niin lähietäisyydeltä kuin läpiajoistakin, mutta keinoja Larmin ohittamiseen ei tahtonut löytyä.

Nuoren HPK-vahdin nollapeliä saatiin jännittää aivan ottelun loppuhetkille saakka, kunnes Tomi Kallio onnistui hyvän maskipelaamisen turvin viimein maalinteossa.

Pelin päätyttyä Larmin kommenteilla oli kysyntää ja pelinjälkeiseen haastatteluun Larmi saapuukin leveästi hymyillen. Itse pelistä nuori HPK-torjuja ei löytänyt paljoa kommentoitavaa.

– Kova vastustaja. Saadaan kammettua kolme pistettä niiden kotiluolassa. Se on se iso juttu, Larmi aloittaa.

Omaan alkukauteensa Larmi on tyytyväinen. Kausi on hänen mukaansa alkanut lähtökohtiin nähden hyvin, ja vaikka suvantovaiheita tuleekin, niin Larmi tietää keinot niiden selättämiseen.

– Tuossa oli pieni sellainen suvantovaihe. Ei se kehityskään aina mene ylämäkeä. Ehkä se (suvantovaihe) on vieläkin vähän päällä, mutta pitää vaan jaksaa tehdä sitä duunia niin kyllä sitä taas mennään jossain kohtaa vähän jyrkempää ylöspäin. Hyvillä mielin kuitenkin, tiivistää Larmi alkukauttaan.

Larmin kehityskäyrä on osoittanut vankasti yläviistoon jo jonkin aikaa. Kehitystä on tapahtunut jo pelkästään viimeisen vuoden aikana valtavasti. Siitä huolimatta hän ei kuitenkaan osaa nimetä yksittäistä osa-aluetta pelistään, jolla olisi tapahtunut kehitystä.

– Tiedostan enemmän mitä se minun pelini on ja mitkä ovat vahvuuteni sekä miten pystyn niitä kehittämään. Tiedostan heikkouksia... Aika kokonaisvaltaisesti (olen kehittynyt), jatkaa Larmi.

Päätösvihellyksen lähestyessä alkoivat myös tunteet kaukalossa kuumentua. TPS-hyökkääjä Ilkka Pikkarainen ajoi suoraviivaisesti HPK-maalille ja kompuroidessaan itsensä jään pintaan hän osui Larmiin. Ennen kuin HPK-puolustus ehti tilanteeseen reagoida, niin Larmi oli jo itse antamassa Pikkaraiselle palautetta muutamaan töytäisyn ja kilvenheilautuksen kautta.

Kaksikko vaihtoi mielipiteitä ja näkemyksiä pitkän tovin ja kaikesta päätellen yhteisymmärrystä ei löytynyt.

– No, minä kerroin siinä hänelle minun mielipiteeni siitä mitä hän teki siinä. En tiedä Pikkarainen mitä teki, mutta koetti selvitä siinä. Tuollainen kuuluu peliin - tunnetta ja sellaista. Yleisökin viihtyy. Kun peli on ohi, niin ainakin omalta osalta ne unohdetaan, toteaa Larmi.

Larmilta löytyy luottoa Vehviläiseen

Nuoret Leijonat ovat ajautuneet Kanadassa pelattavissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa hankalaan tilanteeseen. Kisajoukkueessa on monta Larmille tuttua pelaaja viime vuoden maailmanmestaruusjoukkueesta, jossa Larmi itsekin torjui.

– Eivät ole helpossa paikassa kaverit siellä kyllä. Hirveästi en ole, tai en oikeastaan kumpaakaan, peliä itse ehtinyt näkemään, kun vähän huonoon aikaan tulee sen (katsomisen) kannalta, sanoo Larmi.

Veini Vehviläinen on saanut kisojen alkutaipaleella paljon kritiikkiä osakseen. Larmi on kuitenkin luottavainen virkaveljensä kykyyn todistaa epäilijöiden luulot vääriksi.

– Tuossa Veinille pistin tsemppiviestit tänään. Kyllä se sieltä nousee. Välillä on vaikeeta vähän kaikilla, päättää Larmi.

» Lähetä palautetta toimitukselle