Lapsenhoitohommia ja NHL-unelmia

LIIGA / Haastattelu
Schiran tähtäin on edelleen NHL:ssä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK:n takalinjoilla kovimmat minuutit illasta toiseen huhkivan Craig Schiran kesä meni leikkauksesta toipuessa ja talvella syntyneen tulokkaan kanssa touhutessa.

Vaikka HPK menettikin perjantai-iltana 3−1-johdon KalPalle kolmannessa erässä, oli Craig Schira tyytyväinen kahteen pisteeseen.

− Aloitimme hyvin, mutta kolmas erä oli huono. Annoimme heille liikaa mahdollisuuksia. Taistelimme kovasti ja ansaitsimme voiton, Schira analysoi.

"Onko Rendulic muuten vielä ylhäällä?"

Kanadalaisen alkukausi on ollut hivenen alavireinen. Perjantaina KalPaa vastaan kaukalossa luisteli kuitenkin viime kaudelta tuttu luottopakki. Jyri Niemen parina pelannut Schira oli otteisiinsa tyytyväinen.

− Paras pelini tällä kaudella. En ole pelannut tasollani ennen tätä. Niemen kanssa pelaaminen helpottaa paljon.

Suurin syy vaisuun alkukauteen on ollut keväällä tehty olkapääleikkaus. Keväällä puolustajan pudotuspelit jäivät operaation takia väliin, mutta nyt paikat ovat kunnossa. Todisteeksi Schira tarjoili kaksi jykevää taklausta ottelun avauserässä.

− Tämä oli ensimmäinen ottelu, kun en ajatellut olkapäätä ollenkaan. Olen nyt lähes sataprosenttisessa kunnossa.

Kausi kerrallaan kohti NHL-unelmaa

Kesä ei mennyt pelkästään leikkauksesta toipuessa. Kun mahdollisuutta täysipainoiseen harjoitteluun ei ollut, oli Schiralla entistä enemmän aikaa myös perheelleen.

− Meille syntyi talvella vauva, joten olen viettänyt paljon aikaa perheeni kanssa.

Hyvän viime kauden jälkeen Schiran odotettiin siirtyvän isompiin ympyröihin, mutta toisin kävi. Kanadalainen aloitti toisen kautensa HPK:ssa.

− Joukkueella oli sopimuksessani optio. Olen todella tyytyväinen, että se käytettiin.

Lähtö oli kuitenkin lähellä. Colorado Avalanche oli puolustajan perässä. Sopimusneuvottelut kariutuivat kuitenkin olkapääleikkaukseen. NHL-unelma jäi toistaiseksi taka-alalle, mutta Schira suhtautuu asiaan kuitenkin huolettomasti.

− Tavoitteeni on edelleen NHL:ssä, mutta elän kuitenkin kausi kerrallaan.

Schira jäi Hämeenlinnaan, mutta Avalanche nappasi kuitenkin yhden pelaajan HPK:sta. Viime kaudella läpimurtonsa Liigassa tehnyt Borna Rendulic teki kesällä NHL-sopimuksen.

− Juttelin hänen kanssaan siitä tänä kesänä hieman. Neuvottelimme Avalanchen kanssa samaan aikaan. Onko hän muuten vielä ylhäällä?

Uutinen entisen seuratoverin hyvistä mahdollisuuksista aloittaa kausi NHL:n puolella saa Schiran hymyilemään entistä leveämmin.

− Hän todella ansaitsisi sen.

» Lähetä palautetta toimitukselle