Lankinen torjui konkarin elkein

LIIGA / Haastattelu
Yksi vanha kunnon kilpiliimauskin nähtiin Lankiselta.
Kuva © Timo Savela
Tappiosta huolimatta Kevin Lankinen oli HIFK:n ehdottomasti paras pelaaja. Ensimmäisen Liiga-startin tililleen saanut Lankinen venyi kiekon eteen 37 kertaa.

19-vuotias Kiekko-Vantaan kasvatti Kevin Lankinen näytti, että HIFK:n nuoren maalivahtikaksikon toinenkin osapuoli on täyttä tavaraa. Ykkösmaalivahti Ville Husson varjossa alkukauden hiipinyt nuorukainen oli suurin syy siihen, että helsinkiläiset pysyivät niinkin hyvin TPS:n mukana perjantai-illan mittelössä. Mies itse ei ollut kuitenkaan täysin tyytyväinen.

− No tappio on aina tappio, että ei siinä mielessä voi olla kovin tyytyväinen. Joukkueena olisimme voineet puolustaa tiiviimmin. Oma peli oli ihan hyvä ja olihan se hienoa pelata ensimmäinen kokonainen Liiga-peli. Kyllä tällainen nostaa itseluottamusta, kun näkee pärjäävänsä Liiga-tasolla.

Ottelun ratkaissut voittomaali oli illan erikoinen. TPS:n Tadas Kumeliauskasin sutaisu maalille kimposi puolustaja Juuso Salmen kautta ohi hölmistyneen Lankisen. 

− Se taisi Juusosta kimmota ja livahti sisään. Kyllähän tuollainen harmittaa, mutta eipä siitä nyt mitään mörköä jäänyt. Ainahan sitä jää jotain parannettavaa. 

Valmennus ilmoitti perjantain ottelun maalivahdin jo hyvissä ajoin alkuviikosta, joten Lankinen sai rauhassa keskittyä oman ruudun täyttämiseen koko viikon. Lisäksi nuorukainen kertoi, että Blues-ottelussa saadut minuutit viimeisestä erästä helpottivat valmistautumisessa. Tämä näkyi perjantai-iltana varmoina otteina HIFK:n maalinsuulla.

Vastuuta sekä alle 20-vuotiaiden MM-kisat tavoitteena 

Viime kaudella suurimmaksi osaksi Jokereiden A-junioreissa pelannut maalivahti uhkuu tällä hetkellä itseluottamusta. Lankinen vaihtoi maisemaa täksi kaudeksi HIFK:hon ja tavoitteena on pelata paljon. Edellä nokkimisjärjestyksessä on samanikäinen Husso, jonka kanssa yhteistyö toimii mukavasti.

− Todella hyvä kilpailutilanne meillä on Villen kanssa. Hyvin tullaan toimeen ja tsempataan toisiamme.

Mies saattaa nähdä kollegaansa vielä useampaankin otteeseen, sillä Lankisen selkeä tavoite on alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Kuviot ovat jo tutut, sillä Lankinen oli ennen kauden alkua pikkuleijonien matkassa Lake Placidissa maajoukkueturnauksessa.

− Kyllä tämä toivottavasti oli myös hyvä näyttö sinne suuntaan. Alle 20-vuotiaiden MM-kisat on selkeä tähtäin ja siihen tehdään kovasti hommia, että sinne päästäisiin.

Maalivahtitulokas näytti ensimmäisessä Liiga-startissaan, että pystyy tosissaan haastamaan Husson sekä Juuse Saroksen pikkuleijonien ykkösmaalivahdin paikasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle