TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Lammassaari: ”Sanoinkuvaamaton fiilis”

LIIGA / Haastattelu
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Yli vuoden sivussa ollut Petri Lammassaari teki perjantaina odotetun paluun kaukaloon. Vaikka peliaika jäi KalPa-debyytissä pieneksi, osasi hyökkääjä arvostaa jokaista hetkeä.

Marraskuun 6.päivä 2011. Tuo reilu vuosi sitten käyty Blues-Jokerit-peli oli Petri Lammassaaren edellinen esiintyminen liigajäillä. Kyseisessä ottelussa saatu polvivamma vei Lammassaaren leikkauspöydän kautta pitkälle sairauslomalle. Kuntouttaminen on ollut hyökkääjälle raskas projekti.

– Pitkä paketti tässä on takana ja aika syvällä ollaan oltu. Oli sanoinkuvaamaton fiilis laittaa pelipaita päälle. Siinä kävi väkisinkin niitä juttuja mielessä läpi ja missä esimerkiksi vuosi sitten oltiin, Lammassaari kertoi hieman herkistyneessäkin mielentilassa.

Polvivammat ovat haitanneet pahasti Lammassaaren viime vuosia. Kaudella 2009-10 tilille kertyi vain yksitoista ottelua ja viime kauden pelit jäivät yhdeksääntoista. Lopettaminen ei kuitenkaan ole missään vaiheessa käynyt Lammassaaren mielessä.

– Ei sellaista fiilistä ole ollut. Se kokonaispaketti oli raskas, kun tiesi, että pitkä kuntoutus on edessä. Se vaati kovaa sitkeyttä. Kyllä siinä oli perhekin välillä tosi kovilla, joten iso hatunnosto sinne. En ole tätä itse kuitenkaan käynyt läpi, vaan tukiryhmiä on ollut mukana.

– Tietyllä tapaa kuntouttaminen oli nyt helpompa kuin edellisellä kerralla. Muistissa oli kaikki ne jutut, mitä silloin oli tehty. Nyt oli tavallaan helpompaa ajaa se paketti läpi, kun tiesi milloin kannattaa malttaa. Kuntouttamisessa iso juttu on, että silloin kun alkaa tuntua hyvälle, niin pitäisi vaan malttaa.

Kaksi isoa operaatiota käynyt polvi kesti pelaamisen hyvin. Peliaika tosin rajoittui kahteen ensimmäiseen erään, sillä päätöserässä miestä ei kaukalossa enää nähty.

– Ihan hyvälle polvi tuntui. Mitään pelkotiloja ei ollut, mutta totta kai kun ei ole pelannut pitkään aikaan, niin tilanteet ei tule ihan selkärangasta. Ne tulee sitten toistojen kautta. Samankaltainen peli tämä oli kuin sen ensimmäisen loukkaantumisen jälkeinen peli. Hirveästi ei kiekon kanssa touhuttu, vaan haettiin linjoja.

Illan ottelussa Kärpät oli viime minuuttien maalilla niukasti parempi. KalPan tilastoa rumentaakin kolme peräkkäistä tappiota kotikaukalossa. Lammassaari ei tilastosta vedä isompia johtopäätöksiä.

– Nyt on muutaman kerran vähän dyykattu täällä, mutta tässä vaiheessa runkosarjaa voi vielä hävitä. Kärpät oli tänään hyvä joukkue. Vähän helpolla annettiin heille voittomaali, mutta marginaalit on pieniä.

Lammassaari teki marraskuussa KalPan kanssa kevääseen 2014 saakka ulottuvan sopimuksen. Eurajoella syntynyt laituri on viihtynyt Kuopiossa erinomaisesti. Myös KalPan seurajohto saa hyökkääjältä vuolaat kiitokset.

– Hyvin on perheen kanssa mennyt. Aika kylmä täällä on välillä, mutta niinhän se on joka puolella muuallakin tällä hetkellä. KalPa on hoitanut kaikki asiat hienosti ja meitä on autettu todella paljon. On ollut tervetullut olo.

Tammikuun tasausparin toisessa osaottelussa Lammassaarta ei mitä ilmeisemmin nähdä.

– Alkuperäinen suunnitelma oli, että huomenna en pelaa. Ensi viikolla on kolme peliä ja niiden osalta katsotaan, miten jatketaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle