Lammassaari: ”Urani makein maali”

LIIGA / Haastattelu
Oulun Kärppien ja Espoon Bluesin kevään 2011 pudotuspelisarjan ratkaisijaksi nousi lopulta Petri Lammassaari. Taitava hyökkääjä täräytti limpun verkkoon, kun ratkaisevaa ottelua oli tahkottu tasan 78 minuuttia.

Petri Lammassaari koki tiistain taiston jälkeen, että ratkaisun siemenet kytivät jo viikonloppuna. Jatkoaikavoitto lauantain Oulusta sekä esitykset kotipelissä antoivat uskoa Bluesin tekemiseen.

– Sato kylvettiin sunnuntain kotipelissä, Lammassaari mietti.

– Me pelasimme aktiivisemmin ja viisaammin. Uskoimme itseemme koko ajan, Kärppien 1-0-maalista huolimatta. Lauantain pelissäkin nousimme tappiolta rinnalle ja ohi, se loi uskoa. Vaihdosta toiseen pitää vain painaa omaa peliä.

Lammassaaren illan kohokohta tuli jatkoajalla, kun hänen kääntölaukauksensa maalin edestä painui ohi kärppävahti Ville Hostikan.

– Kiekko osui siinä johonkin matkalla. Tiesin, että se tippuu maalin eteen. Yritin kääntölaukauksella pistää takanurkkaan mahdollisimman lujaa. Ei se kyllä kovin lujaa varmaan lähtenyt lopulta.

– En kyllä nähnyt sitä, että kiekko meni maaliin. Kavereiden tuulettamisen näin ensimmäisenä.


Petri Lammassaari suti Kärpät kesälomalle.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

25-vuotias hyökkääjä ei ole vielä ehtinyt urallaan paljon voittamaan, joten ratkaisumaali maistui hyvälle.

– Varmaankin on urani makein maali, ei ole tullut aiemmin pudotuspelisarjaa ratkaistua.

Tiistain pelissä ei nähty läheskään samanlaista tunteen paloa kuin sunnuntaina, jolloin parrat pärisivät urakalla ja tuomaritoiminta sai voimakasta kritiikkiä.

– Tuomarit antoivat pelata nyt. Tunteet pysyivät kurissa, kun tiedettiin, mitä saa tehdä ja mitä ei.

» Lähetä palautetta toimitukselle