Laine - Aho - Puljujärvi määräsi tahdin Valko-Venäjää vastaan

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Laine ajoi rohkeasti maalille.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Suomen tehokkain ketju Valko-Venäjää vastaan oli Sebastian Ahon johtama kakkosvitja, jonka laidoilla maaleja tykittivät Patrik Laine ja Jesse Puljujärvi. Jatkoaika jututti Ahoa ja Lainetta ottelun jälkeen.

Kolmikon tehokkain oli Puljujärvi, joka keräsi tehot 2+1. Etenkin ensimmäinen Ahon (0+3) syöttämä maali oli äärimmäisen tärkeä, sillä se avasi nuorten leijonien maalisarakkeen yli 37 minuutin yksipuolisen hallinnan jälkeen.

− Laine ja Puljujärvi ovat todella tehokkaita menemään ja molemmilla on kova työmoraali, kehui Aho ketjukavereitaan.

Ahon mielestä kolmikolla jäi silti vielä parannettavaa Venäjä-kamppailuun. Maajoukkuekomennuksen sentteripestikään ei sekoita pakkaa.

− Minulle on oikeastaan aivan sama. Olen aina yrittänyt olla monipuolinen. Peli meni ihan ok. Oli jo aiemminkin paikkoja, ja näillä paikkamäärillä pitää saada enemmänkin maaleja.

− Tästä sai hyvin virtaa. Ehkä ensi peli ei mene samanlaiseksi jäpitykseksi kuin tämä alussa.

Laine (1+0) yhtyi sentterinsä kommentteihin.

− Suht koht kovia pelimiehiä ovat. Kaikki jotka ovat jääkiekkoa käyneet katsomossa jääkiekkoa tietävät, että kovia pelimiehiä ovat, kuvasi Laine ketjukavereitaan.

"Noita maalipaikkoja ei tule Venäjää vastaan"

Suomen liike oli etenkin kahden erän jälkeen Valko-Venäjälle liikaa. Virtaa ja uskallusta riitti alusta asti, mutta tulosta syntyi vasta toisen erän lopussa ja kolmannessa erässä.

Seuraavassa pelissä vastus on monta astetta kovempi, kun vastaan asettuu Venäjä.

− Noita maalipaikkoja ei tule yhtä paljon Venäjää vastaan. Pitää onnistua vähemmistä paikoista. Kaikkien pitää pystyä parhaimpaansa, että siinä pelissä pärjätään.

Laineen maali syntyi B-pisteen tuntumasta, suoraan syötöstä pelaajan esikuvan Aleksandr Ovetškinin tyyliin.

− Nooh, on sekin aika monta maalia siitä tehnyt. Tarpeeksi kun laukoo, niin kyllä se joskus menee. On sielläkin ollut niitä päiviä, ettei mikään mene.

Valko-Venäjää vastaan Suomi pelasi ennakkoluulottomasti, vaikka vastassa oli passiivinen ja nimettömämpi porukka. Venäjäkään ei kuitenkaan vastustajana aiheuta pelkoa.

− Tiukka vastus sieltä tulee, taitavampia kavereita. Ei kuitenkaan pelota, ne ovat vain nimiä selässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle