Lainaa korkealla korolla − Lindroos vakuutti JYP-debyytissään

LIIGA, MESTIS / Haastattelu
Ottelu oli Lindroosille 11:s lyhyen liigauransa aikana, mutta ensimmäinen hurrikaaninutussa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

JYPillä riittää sopimuspelaajia puolustuskalustoonsa, joten tänä syksynä lainapestit ovat tulleet usean kohdalla kyseeseen. Esimerkiksi KeuPan takalinjoilla pelaavat Olli Aitola ja Joona Erving.

Lauantaina JYP-debyyttinsä sai 22-vuotias Alex Lindroos. Ottelu ei suinkaan ollut miehen ensimmäinen liigapeli, sillä hän on käynyt Pelicansinssa paikkailemassa kymmenen ottelun verran.

Tämän vuoksi lähtökohta otteluun oli helpompi.

− Perjantaina tuli ilmoitus pelistä täällä. Oli hyvä fiilis palata "kotikaukaloon", Lindroos naurahti.

− Halusin tulla pelaamaan iloista lätkää sekä liikkua ja kamppailla hyvin.

Vanhan viisauden mukauden kuvasta poissapysyvä puolustaja hoitaa roolinsa hyvin. Lindroos tarttui silmään harvoin, mutta positiivisissa merkeissä. 

Hyvä fiilis ei jäänyt vain puolustajalle itselleen, vaan esitykset vakuuttivat myös Marko Virtasen.

− Pesti Pelicansissa palveli kaikkia, kun ei nyt tarvinnut täristä. Hän täytti roolinsa mainiosti, ja me laitoimme rahaa pankkiin.

A-juniori-ikäisenä Jyväskylään saapunut Lindroos on kulkenut hieman erilaista polkua, kun kehitys on tapahtunut hieman myöhemmällä iällä. Vielä kaudella 2013-14 hän pelasi Nuorten Mestistä ja Suomi-Sarjaa.

Tämä kausi onkin ollut miehelle opettavaista aikaa. Pelipaikka Peliitoissa on tuonut puolustajalle lisää vastuuta, jonka seurauksena mukaan on tarttunut hieman uusia oppeja. Tämän lisäksi mies on kantanut ensimmäistä kertaa urallaan kapteenin vastuuta juuri heinolalaisten riveissä.

− Peliitoissa pelataan hyökkäysorientoitunutta lätkää, minkä vuoksi myös oma kiekollinen pelaaminen ja luistelu ovat kehittyneet, Lindroos.

Miehen aiempi piste-ennätys Mestiksestä oli kaksi pistettä. Kauden puolessavälissä pisteitä on jo yhdeksän. Pesti Peliitoissa tukeekin miehen itsensä mukaan omia tavotteita.

− Ennen olin enemmän puolustava pakki, mutta haluan olla kahden suunnan pakki. Veto on aina ollut hyvä ja kiekollista pelaamista pyritään parantamaan, Lindroos summasi.

Tulevaisuuteen suhtaudutaan tutulla mantralla: päivä kerrallaan. Tästä huolimatta tavoitteet eivät jää epäselväksi.

− Jatkuvasti teen duunia, että liigaa saisi pelata, Lindroos totesi päättäväisenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle