Lahden Tavaresilla paikka jättää duunarin rooli

LIIGA / Haastattelu
Tavi on löytänyt tehonsa jälleen.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Janne Tavin nimi ei kummempia kohahduksia Lahden ulkopuolella juurikaan aiheuta. Maalinteon jalolla taidolla siunattu mies ei ole juuri parrasvaloissa paljon paistatellut, mutta paikka nousta niihin on nyt annettu.

Perjantainen Blues-kamppailu päättyi vauhdikkaan edestakaisin virranneen kamppailun jälkeen Pelicansille iloisesti. Kolme pistettä leukapussissaan pelikaanin on aina helpompi hengittää. Tavi itse onnistui antaa ottelussa yksi syöttöpiste ja jäädä samalla yksi maali plussan puolelle. Mies ampui myös ahkerasti, seitsemästä kudista ei tällä kertaa kuitenkaan yksikään painunut verkonperukoille.

- Oli tosi tärkeät pisteet meille, varsinkin ton hieman hankalan Ilves-tappion myötä, jossa ei saatu oikein jalkaa liikkeelle. Hyvin parannettiin koko joukkueena ja taisteltiin voittokin, Tavi summasi ottelua kokonaisuudessaan.

Tavin, Jarkko Immosen ja Vili Sopasen muodostaman kentän peli on ollut hyvännäköistä katseltavaa viime aikoina. Syötöt löytävät perille ja maalipaikkoja syntyy useita vaihtojen aikana.

- Oman kentän peli on toiminut ihan hyvin, ei mitään valittamista. Hyvältä tuntuu. Hyvin tunnetaan toisemme, varsinkin kentällä tiedetään miten kaverit liikkuu. Ollaan saatu toi meidän peli nyt rullaamaan nyt oikeeseen suuntaan tossa, täytyy vaan pitää työntaso korkeana, viimeisessä seitsemässä ottelussaan tehot 4+2 tehnyt laituri kertoo.

Pelicansin peliä on suoraviivaistettu selkeästi ja se on tuottanut tulosta. Vetopaikoista ammutaan nyt useammin, eikä anneta sitä kuudennetta passia tyhjälle nurkalle. Taville tämä sopii myös mainiosti.

- On se hyvä juttu. Enemmän vielä meidän pitäisi saada niitä äijiä sinne maalille, varsinkin pakkien laukoessa viivasta. Pitäisi tehdä meidän vielä enemmän niitä ns. ''paskamaaleja'' ripareista, Tavi mainitsee.

Ketjukaveri Sopanen nimesi Pelicansin facebook-sivujen haastattelussa Tavin Lahden Tavaresiksi. Nimen samankaltaisuuden lisäksi molemmille herroille maalinteko on se juttu, joka on heidän alaansa. Kuitenkaan Tavi ei näyttänyt ihan osaamistaan oikealla tavalla, missatessaan tyhjänä olleen Blues-maalin vaikka pääsi ampumaan reilusti siniviivan jälkeen.

- Haha, siinä tulisi ihan liikaa kirosanoja jos alkaisi sitä käymään uudestaan läpi tässä. En mä vaan käsitä, varmaan se osui sitten sen Blues-pakin mailaan, Tavi pudistelee nauraen päätään.

Voitto kuitenkin napsahti ja väli sarjajumbo Ilvekseen kasvoi taas vähän. Tavi näkee tammikuussa kamppailtavat Ilves-ottelut niin eroa pohjaan tekevinä otteluina, kuin niinä, joilla Pelicans aloittaa kamppailunsa pudotuspelipaikoista.

- Ne matsit on sekä-että. Ne on hyvä mahdollisuus repiä niihin reippaasti eroa ja niistä peleistä me voidaan saada playoff-viivaa tosi paljon kiinni. Kyllä meidän täytyy keskittyä ihan tosissaan niihin, ei saa käydä samanlailla kun viime matsissa, pitää olla parempi aina, kaikkia vastaan, Tavi naulaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle