Laatikainen odottaa innolla Ulkojäitä: "Paljon muistoja"

LIIGA / Haastattelu
Laatikainen pelaa viikonloppuna ensimmäistä kertaa runkosarjaa ulkoilmaottelussa Suomessa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Täksi kaudeksi Ilvekseen siirtyneellä Arto Laatikaisella on hyviä muistoja ulkojäiltä. Perjantain Ulkojäät-tapahtumaa puolustaja odottaa innolla.

Ilves-puolustaja Arto Laatikainen kertoo, että jääkiekkoura alkoi hänen kohdallaan ulkojäiltä.

− Harmi vaan, että silloin tietotekniikka ja muu oli vähän erilaista kuin nykypäivänä, niin tallenteita niiltä ajoilta ei ole kamalasti. Muistoja on sitten sitäkin enemmän.

Lapsena Laatikainen vietti ulkojäillä paljon aikaa. Lapsuusaikoja ulkokentillä hän kuvailee huolettomiksi ja mukaviksi.

− Iskä tai äiskä sitoi luistimet jalkaan jo kotona. Sitten käveltiin monta sataa metriä lähimmälle jäälle. Siellä sitten pelailtiin niin kauan, että valot sammuivat tai tultiin hakemaan kotiin.

Liigassa Laatikainen ei ole pelannut ulkoilmaotteluissa, mutta Ruotsissa pelatessaan Laatikainen osallistui Göteborgissa pelattuun ulkopeliin. Tuolloin katsojia oli paikalla 31 144.

− Se peli oli muistaakseni vuonna 2009. Muistan, että oli hieno ilma ja paljon ihmisiä. Katsojamäärä oli jokin Euroopan ennätyskin siihen aikaan.

Ulkojäät-konsepti on tuotu Suomeen Ruotsista, jossa vastaava tapahtuma on järjestetty vuonna 2009. Laatikainen pelasi kuitenkin oman ulkoilmaottelunsa Ullevin jalkapallostadionilla.

− Suurin osa siitä kokemuksesta on päässyt jo unohtumaan. Kun pääsemme käymään kentällä Sorsapuistossa, niin varmasti muistuu vanhakin paremmin mieleen.

Piristysruiske kauteen

Ilves tutustui Sorsapuiston jäähän ensimmäistä kertaa eilen keskiviikkona. Ensimmäinen jäävuoro oli vapaaehtoinen, ja pelaajat saivat tuoda sinne sukulaisia ja ystäviä mukaan luistelemaan.

Tänään Ilves harjoittelee alkuillasta Sorsapuistossa. Viimeinen harjoitus Ulkojäät-otteluita varten on perjantaiaamuna.

− Alkuillan harjoitusten tarkoitus on, että totumme kellonaikaankin. Ulkona alkaa olla vähän pimeämpää sitten kun pelataan, Laatikainen kertoo.

Ulkojäistä on puhuttu monta kuukautta, ja tapahtuma on ainakin tamperelaiselle kiekkoväelle yksi kauden kohokohdista. Laatikainen toivoo, että Ulkojäät on sitä myös pelaajille.

− Vaikeaa sitä on ennakoida. Uskon kuitenkin, että tämä on piristysruiske tähän joulun ympärille. Näiden pelien jälkeen starttaa jälkimmäinen puolisko Liigasta, niin saamme Sorsapuistosta hyvät fiilikset. Toivottavasti saamme näistä peleistä voittojakin, niin on hyvä jatkaa matkaa.

Itse tapahtumaa Laatikainen odottaa suurella mielenkiinnolla. Ainakaan säästä tapahtuman onnistuminen ei jää kiinni, sillä Tampereelle on luvattu viikonlopuksi muutaman asteen pakkasia.

− Nyt näyttäisi siltä, että kelikin on aika optimaalinen. Ei ole liian kylmä, mutta kuitenkin vähän pakkasta. Se pitää varmasti jäänkin hyvänä. Pelin taso pysyy silloin varmasti parempana, Laatikainen sanoo.

Ilveksellä on ollut tiukka ohjelma viime viikkoina, sillä vastassa ovat olleet Liigan kärkijoukkueet Tappara, KalPa ja TPS sekä HIFK. Ulkojäät-otteluista tupsukorvat kaipaa kipeästi pisteitä.

− Laadukkaita joukkueita on vastassa. Jos aiomme voittaa, meidän pitää yltää parhaaseen potentiaaliimme. Silloin varmasti olemme vahvoja.

Tunnelma paikallispelissä saattaa poiketa suurestikin tutusta Hakametsästä. Laatikainen uskoo, että kaukalossa eroa ei kuitenkaan huomaa.

− Taktisesti peli on varmasti aika samanlaista. Olosuhteet voivat rajoittaa vauhtia, mutta sen näkee sitten kun hetki koittaa.

Tapparalta ja HIFKiltä maajoukkuekutsun sai monta kärkipelaajaa. Ilvekseltä sivussa ovat nuorten MM-leirille suunnanneet Otto Koivula ja Jarkko Parikka. Tapahtumaa isännöivä Ilves sai kuitenkin myös helpotusta hyökkäysosastolleen, sillä Teemu Rautiainen tekee paluun kokoonpanoon perjantaina. Rautiainen pelaa jääharjoitusten perusteella yhdessä Michael Keräsen ja Aleksi Mustosen kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle