Laatikainen kehuu joukkuehenkeä

LIIGA / Haastattelu
Arto Laatikainen oli Bluesin puolustuksen selkeä johtohahmo juuri päättyneissä pudotuspeleissä. 25-vuotiaalle espoolaisen juniorityön hedelmälle kulunut kausi oli jo kahdeksas kasvattajaseuransa SM-liigajoukkueessa. Laatikainen jatkaa Bluesissa vielä ainakin seuraavat kaksi kautta, sen takaa talvella sorvattu kaksivuotinen jatkosopimus.

Kulunut kausi oli Laatikaiselle menestyksekäs. Mies teki oman yhden kauden piste-ennätyksensä ja nousi joukkueensa puolustuksen kiekolliseksi johtajaksi. Jari Korhosen ja Kimmo Peltosen loukkaantumisten jättämän aukon kiekollisen pakin tontilla Laatikainen täytti loistavasti.

Bluesin kauden päätyttyä vain hetkeä aikaisemmin Arto Laatikainen on positiivisella mielellä, vaikka on silminnähden pettynyt ja hiljaisen oloinen.

- Tulokseen ei voi olla tyytyväinen, mutta tähän tapaan jolla täällä on tehty asioita voi olla. Jos ajatellaan kokonaisuutta niin paljon on asiat muuttunu.

Laatikaiselta ei löydy varmaa vastausta siihen, miksi Blues ei onnistunut kotihallissaan voittamaan Kärppiä.

- Tosi vaikee sanoo. Ehkä me oltiin täällä vähän turhan rohkeita, mentiin kolmella karvaa päätyyn ja Kärpät sai niistä vastaiskuja. Oltiin paljon maltillisempia vieraissa.

Bluesista puhuttaessa organisaatiossa tapahtunut muutos on ollut usein esillä kuluvan kauden aikana. Pitkän linjan espoolaiskiekkoilijana Laatikainen on sopiva henkilö arvioimaan tapahtunutta muutosta.

- No jos katotaan tänäänkin, niin viimeiseen sekuntiin asti taisteltiin. Kyllä tää joukkuehenki on paras mitä on täällä mun aikana ikinä ollut. Oon tosi ylpee noista jätkistä, kehuu Laatikainen joukkuekavereitaan.

- Haastettiin kuitenkin ihan hyvin Suomen mestari, tai varmaan tuleva sellainen.

Omaa rooliaan ja huimia tehojaan Laatikainen arvioi puolustajan tapaan. Laatikainen ei lämpene arviolle, että pelit olisivat sujuneet häneltä hyvin.

- No jos pelkkiä pisteitä kattoo, niin varmaan joo, mutta kun kattoo plus-miinusta niin se on lähellä kymmentä. Tuntuu, että aina olin kentällä kun vastustaja teki maalin, ei voi todellakaan olla tyytyväinen.

Laatikainen merkkautti plus-miinus –tilastoon ruman lukeman -8. Vastapainoksi ”Lada” paukutti yhdeksässä ottelussa tehopisteet 3+5=8.

- Aika kovia minuuttimääriä tietysti tuli pelattua.

» Lähetä palautetta toimitukselle