Laaksolta kiitosta konkaripakkien suuntaan: "Lada ja Teme ovat varmaan pelanneet enemmän kuin muut yhteensä"

LIIGA / Haastattelu
Laakso valoi uskoa joukkueensa kevääseen.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Ilveksen kapteeni Tapio Laakso oli tyytyväinen omiinsa perjantain JYP-ottelun jälkeen. Vaikka kotona ei ole kulkenut, miehellä on vankka usko omiensa kevääseen.

Ilves katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa, kun joukkue haki täydet pisteet Jyväskylästä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2006 marraskuun. 

Joukkueen kapteeni Tapio Laakso merkkautti itsellensä Jyväskylän perjantai-illassa kaksi tehopistettä, kun mies kylvi tuhoa alivoimalla tutkaparinsa Jerry D'Amigon kanssa.

− Hyvät fiilikset tietenkin voiton jälkeen. Kolmessa edellisessä pelissä ollaan hölmöilty lopussa, kaikista olisi pitänyt jäädä pisteitä mukaan.

Ilves tuli ottelun avauserään tehokkaasti ja karkasi kolmen maalin karkumatkalle. JYP ei kovasta painostuksesta huolimatta saanut kunnon kiriä aikaan.

− Jämäkkä lähtö otteluun, ollaan monta kertaa tällä kaudella sössitty johtoja, joten tämä oli tärkeä voitto meille. Ei se nytkään helpolla tullut, JYP tuli kovaa loppuun asti, kommentoi Laakso.

Ilves on pelannut tällä kaudella ailahtelevasti. Vieraissa kulkee, mutta kotona joukkue on kerännyt pisteitä sarjasta heikoiten.

− En tiedä mistä se johtuu. Se on vähän kummallista, miten siellä kotona jännitetään, tai mitä se sitten ikinä onkaan. Tämä antaa meille tietenkin uskoa, kun pystytään pelaamaan vieraissa näin hyvin. Ei sen pelin löytyminen kotona ole kaukana, sama joukkue siellä vastassa on kuin vieraissakin.

− Kunhan saadaan tämä vieraspelaaminen siirrettyä kotiin, tästä tulee vielä hyvä kevät.

Ilveksen joukkueesta on pulpahdellut pintaan kauden mittaan paljon uusia nuoria pelaajia, jotka ovat loukkaantumisten takia joutuneet heti suuriin saappaisiin.

− Meillä on hirveän iso potentiaali joukkueessa kevättä ajatellen, nuoria jätkiä jotka menevät isoja askeleita koko ajan eteenpäin.

Laakso kuuluu joukkueen konkariosastoon, ja hänen kanssaan sinne kuuluvat puolustajat Teemu Aalto ja Arto Laatikainen saavat mieheltä erityistä kiitosta.

− Nuo kaksi vanhaa pakkia ovat meille todella arvokkaita apuja, myös minulle itselleni. Ovat olleet voittavissa joukkueissa ja nähneet paljon. "Lada" ja "Teme" ovat pelanneet kahdestaan varmaan enemmän kuin muu jengi yhteensä, Laakso naurahtaa.

Ilves kohtaa lauantaina JYPin uudestaan, tällä kertaa kotonaan. Laakso näytti muiden pelaajien tavoin vihreää valoa "revanssiotteluille".

− Tykkään näistä perättäisten päivien kohtaamisista, mukavia piristysruiskeita kauden keskelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle