Laakso voittomaalistaan: "Kävi hyvä tuuri"

LIIGA / Haastattelu
Tapio Laakso linjasi, että Ilveksen täytyy ottaa vähemmän jäähyjä perjantaina kuin keskiviikkona.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves ärjyi Tapparan kumoon vaisun maanantai-illan ottelun jälkeen. Tapio Laakso oli tyytyväinen siihen, kuinka joukkueen ilme muuttui edellisestä ottelusta. Ilves on lähellä sensaatiota, sillä tupsukorvien yhdellä voitolla hallitsevan mestarin polku katkeaa jo puolivälierissä.

Vaikea neljäs osaottelu ei painanut Ilves-leirissä mieliä enää keskiviikkona. Tupsukorvat sai lentävän lähdön otteluun ja meni alle viidessä minuutissa 0−2-johtoon Tapparaa vastaan. Päätöserän puolivälin jälkeen Tappara tuli rinnalle ylivoimalla, mutta Ilveksen selkäranka kesti nytkähtämättä mihinkään suuntaan.

Alle kaksi minuuttia Tapparan tasoitusmaalin jälkeen Ilves-kapteeni Tapio Laakso puttasi keltavihreät uudelleen johtoon. Laakso ei osannut heti tuoreeltaan ottelun jälkeen kommentoida, kuinka suuresta maalista oli kyse.

− Ajatus on niin tässä ja nyt, ettei tule mietittyä muuta kuin tätä hetkeä. Hyvä maali se oli.

Ennen aloitusta, josta koko maalitilanne lähti, Laakso piti pitkään neuvonpitoa jäällä olleen kentällisen kanssa. Laakson mukaan tilanteessa ei kuitenkaan sovittu pelikuvioita.

− Kävi hyvä tuuri, Laakso kuittasi.

Maalin syöttänyt Otto Koivula antoi Laaksolle mahdollisuuden siirtää kiekon tyhjään rysään. Kapteeni ei yllättänyt siitä, että Koivulalta napsahti tilanteessa vielä syöttö lapaan.

− Tiesin koko ajan, että Otto näkee minut siinä.

Maalin tekeminen tärkeässä paikassa tuntui Laaksosta luonnollisesti hyvältä. Ottelussa Laakson kolmikolla oli vaikeitakin hetkiä.

− Oton ja Rautsin [Teemu Rautiainen] kanssa painettiin paljon hommia, mutta oli vaikeaa saada paikkoja jossain kohtaa. Koetimme vain puhua toisillemme, että kärsivällisyyttä. Onneksi saimme tehtyä ison maalin.

Voittoihin ja tappioihin ei jäädä kiinni

Keskiviikkoillan voitto oli kiistatta Ilveksen isoin tällä kaudella. Nyt tupsukorvat on lähellä jättipottia.

− Muutaman minuutin tästä voi nauttia. Ilot ja surut ovat tässä kohtaa kautta paljon pienempiä kuin runkosarjan aikana. Tässä kohtaa ei ole voitettu vielä mitään.

Laakso sanoi, että edellisen voiton nollaaminen ei onnistunut joukkueelta ja sen vuoksi maanantain peli meni penkin alle. Maanantain ohi-pelin unohtaminen sen sijaan onnistui hyvin.

− Valmennus puuttui edelliseen peliin ja löysi oikeat keinot. Täytyy olla ylpeä joka jätkästä siinä, miten käänsimme edellisen pelin tällaiseen esitykseen.

− Uskon, että tämän illan peliin olisimme kestäneet huonommankin lähdön tällä tämänpäiväisellä henkisellä tilalla.

Juuri voiton nollaaminen on tärkeässä osassa myös tulevassa perjantain pelissä.

− Tämä on hieno kasvunpaikka, jos onnistuisimme unohtamaan tämän voiton. Menemme askel kerrallaan.

Laakso ei usko Ilveksen menestyksellä olevan rajoja.

− Emme itse aseta rajoja itsellemme. Nämä ovat kaikki isoja ja hienoja iltoja. Hienoa, että saamme pelata tällaiseen aikaan vuodesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle