Lähteenmäki pysyy kiekkoilun parissa

LIIGA / Haastattelu
Mestiksessä maalinteko oli Sami Lähteenmäelle tuttua puuhaa.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Lukko päihitti Ässät lukemin 3-4, mutta patapaitojen pukukopista löytyi ottelun jälkeen ainakin yksi helpottunut kasvo. Sami Lähteenmäki iski SM-liigauran avausmaalinsa 61. ottelussaan.

- Maali lohduttaa henkilökohtaisesti, mutta joukkueelle pelejä yritetään voittaa. Ensimmäisessä ja toisessa erässä olimme vahvempia, mutta kuten joku on joskus sanonut, niin ottelu kestää 60 minuuttia. Lukko oli tänään parempi numeroin 4-3, hyökkääjä pohdiskeli.

Sami Lähteenmäen tähtihetki ottelussa osui toisen erän puoliväliin, kun hyökkääjä pääsi iskemään kiekon maalinedustalta ohi Lukko-vahti Petri Vehasen.

- Olihan se hieno fiilis onnistua maalinteossa. Viimeisestä osumasta olikin kulunut jo vähän aikaa, patapaitojen kolmosketjussa viilettänyt laituri vitsaili.

- Jos 80 peliä olisi mennyt ilman maalia, niin sitten olisi kyllä peliura päättynyt ja koulunkäynti alkanut. Nyt saan ainakin tämän kauden pelata loppuun, Lähteenmäki jatkoi.

Vaikka 23-vuotiaan nuorukaisen viimeisestä osumasta olikin vierähtänyt hetki, ei hyökkääjä ole nähnyt maalittomuudesta painajaisia.

- Harjoituksissa pääsee - ainakin silloin tällöin - iskemään maaleja omille veskareille. Vähäisistäkin onnistumisista on syytä iloita, joten mitään painajaisia ei ole nähty. Olihan se maali silti helpotus.

Liigassa maalipaikat harvemmassa

Mestiksessä maalikuninkuuden voittanut Lähteenmäki on huomannut, että SM-liigassa maaliverkkoja ei heiluteta niin tiuhaan tahtiin.

- Liigassa maalipaikkoja tulee paljon vähemmän, joten silloin ei saisi vetää veskaria päin. Osittain maalipaikkojen vähyys johtuu korkeammasta tasosta, osittain tietysti siitä, että en pelaa niin paljoa kuin Mestiksessä.

Viimeksi HPK:n paidassa liigakaukaloissa pyörinyt Lähteenmäki kokee olevansa eri pelaaja kuin edellisellä liigavisiitillä.

- Olen paljon valmiimpi. Painoakin on tullut kymmenisen kiloa lisää, joten olen fyysisesti tasavertainen muiden kanssa.

NHL:n pelisulun vuoksi liigakartalla tuikkii tavallista kirkkaampia tähtiä. Lähteenmäki ei ole kiinnittänyt NHL-tähtiin sen suurempaa huomiota.

- Olen yrittänyt keskittyä omaan peliin, kun siinä riittää tekemistä. Ei se ero NHL-pelaajiin kuitenkaan niin hirveän suuri ole, vaikka tosi kovia pelimiehiä ovatkin.

Ässät painelee maaottelutauolle kolmen ottelun tappioputkessa ja sarjataulukon häntäpäässä. Patapaitojen otteet eivät ole hymyilyttäneet Lähteenmäkeä.

- Tämänhetkinen tilanne ei tietenkään tyydytä, tavoitteet ovat sarjataulukossa paljon korkeammalla. Nyt on viikko aikaa miettiä, mitä pitää tehdä paremmin. Paljon on onneksi pisteitä vielä jaossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle