Kypsän ottelun pelannut Niku: "Ei tällaista varmaan toistamiseen koe"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sami Niku ja muut puolustajat onnistuivat erinomaisesti.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Suomelle oli viidessä aiemmassa turnauspelissä mennyt omiin peräti 18 kiekkoa. Jo ennen välieräottelua oli selvää, että puolustuksen on pakko kohentua, jotta Suomella on mahdollisuus finaaliin. Näin myös tapahtui, kun Ruotsi onnistui vain kerran. Se osoittaa paitsi maalivahdin, myös koko puolustuksen onnistumisesta ottelussa.

Suomi onnistui puolustamaan joukkueena koko ottelun erittäin hyvin. Ruotsi ei päässyt maalin eteen kovinkaan monta kertaa, ja samalla nuorten leijonien miehistö onnistui välttämään myös rangaistuksia erittäin hyvin. Suomelle tuomittiin kolme rangaistusta, joista yksi pelin päätyttyä ja yksi hyökkäyspäässä ylivoimalla.

− Siitä on puhuttu palavereissa, ja katsottu mitä on tapahtunut aiemmin. Siitä otettiin opiksi, puolustaja Sami Niku arvioi.

Huomattavaa oli myös se, että Suomi onnistui reagoimaan hyvin pelin kulkuun ja suunta muuttui toisessa erässä, jossa peli kääntyi johtoasemaan. Myöskään kolmannessa erässä Suomi ei vetäytynyt liian passiiviseen asemaan.

− Joukkueena pelasimme tänään erittäin hyvin erityisesti puolustussuuntaan. Ihan ylivoimaisesti paras peli meiltä, Niku arvioi.

Kesken edelllisen pelin Suomen maalille tullut Kaapo Kähkönen pelasi loistavan ottelun Ruotsia vastaan ja sai tunnustusta myös Nikulta:

− Kyllä siellä oli sellainen kaveri, johon pystyi luottamaan.

Vastustajissa Niku ei nähnyt suurtakaan eroa Kanadan ja Ruotsin välillä.

− Samanlaista painetta antoivat molemmat joukkueet. Ehkä kanadalaiset kuitenkin taklasivat hieman enemmän, mutta ei nyt hirveätä eroa ollut.

Niku ymmärtää pelaavansa sellaisia pelejä, joihin harvoilla on mahdollisuus.

− Ihan uskomaton fiilishän finaalipaikan saavuttaminen on. Ei tällaista varmaan tule toiste kokemaan.

Niku on yksi niistä Suomen pelaajista, joilla on pitkä takatukka. Sen kohtalosta mahdollsen mestaruuden jälkeen hän ei ole vielä tehnyt päätöstä.

− En ole vielä miettinyt. Olisihan se toisaalta ihan hyvä syy, Niku virnuili.

» Lähetä palautetta toimitukselle