Kymmenen maalin mies

LIIGA / Haastattelu
Viidettä täyttä liigakauttaan SaiPan edustusjoukkueen riveissä pelaava Anssi Löfman on heittänyt aikaisemman maaliennätyksensä romukoppaan jo alkukauden otteluissa. Tilastollisesti joka toisessa ottelussa maalin tehnyt hyökkääjä on ollut tyytyväinen oman pelinsä lisäksi myös joukkueen peli-ilmeeseen.

Anssi Löfman on noussut sekä joukkueensa, että koko liigan kärkihyökkääjien joukkoon tällä kaudella. Löfman on nakuttanut 20 pelaamassaan ottelussa tehot 10+4, josta uupuu vain viisi pistettä uuteen henkilökohtaiseen piste-ennätykseen. Oman kentällisen pelin lisäksi myös heti kauden alussa tulleet onnistumiset ovat olleet avainasemassa mojovaan pistepottiin.

− Maalimäärä on tullut yllätyksenä, sillä aiemmin maaleja ei ole hirveästi tullut tehtyä. Oman kentällisen peli on toiminut ja on pystytty liikuttamaan hyvin kiekkoa ja pelaamaan omilla vahvuuksilla. Lisääntyneiden maalipaikkojen ja onnistumisten kautta itseluottamus on noussut, 24-vuotias laitahyökkkääjä summaa.

Joukkueen alkukauden tehokkaimmassa ketjussa Ville Kohon ja latvialaisen Roberts Jekimovsin vierellä pelannut Löfman linjaa samalla lailla pelistä ajattelevien ketjukavereiden olevan tulosta kentällisen toimivuudesta.

− Kaikki pelaavat kentässä aika samantyylistä peliä, olemme kaikki hyviä luistelijoita ja syöttöpeli toimii jouhevasti. Jokainen pystyy ottamaan kiekollista vastuuta, pääsemme ylivoimahyökkäyksiin nopeasti ja sitä kautta ratkaisemaan otteluita.


SaiPa-kasvatti näkee itsensä Lappeenrannassa mielellään myös jatkossa.

Juniorivuosista lähtien Sputnik-paidassa pelannut luottohyökkääjä ei näe mitään estettä jatkolle Lappeenrannassa myös tulevaisuudessa.

− Kyllä SaiPa kiinnostaa myös jatkossakin. Kotikaupunki ja SaiPa on hieno yhdistelmä, josta ei ole mitään huonoa sanottavaa. On ollut hienoa pelata täällä ja on varmasti jatkossakin. Sopimusta on vielä jäljellä tämä kausi loppuun sekä ensi kausi, joten tilannetta katsotaan uudestaan vasta sitten, tyytyväinen Löfman linjaa.

Liikkeen ja syöttämisen omiksi vahvuusalueikseen luettelevalla hyökkääjällä on hyviä muistoja jo tulokasvuodestaan edustusjoukkueen riveissä.

− Siitä ajasta on hienoja muistoja. Elmeri Kaksosen ja Jonne Virtasen kanssa pelattiin paljon vastustajan päädyssä ja luotiin paljon hyviä maalipaikkoja, joten yhtäläisyyksiä on myös nykyisen kentällisen pelitapaan.

Maajoukkuepelejä Suomen alle 20-vuotiaiden joukkueessa aikoinaan pelannut Löfman ei ole vielä turhia miettinyt A-maajoukkuetta. Jos otteet jatkuvat samanlaisina ei olisi mikään mahdottomuus, vaikka leijonapaita olisi päällä jo tämän sesongin aikana.

− Ei ole tullut hirveästi mietittyä maajoukkuetta. Pelataan peli kerrallaan liigaa, mutta valmiina ollaan ja niitä asioita katsotaan, jos kutsu kauden aikana joukkueeseen tulee. Tällä hetkellä kaikki keskittyminen on kuitenkin liigapeleissä ja niissä yritetään tehdä kaikki mahdollisimman hyvin, lappeenrantalaiskasvatti kommentoi.

Virheitä korjaamalla taulukossa ylöspäin

SaiPa taistelee jälleen kerran kynsin ja hampain viimeisistä pudotuspelipaikoista. Tasaisessa sarjassa marginaalit ovat minimaaliset ja pieniä asioita pelin sisällä korjaamalla lappeenrantalaisryhmä kamppailee myös jatkossa paikasta pudotuspeliviivan paremmalla puolella.

− Kiekko on liikkunut ja olemme pystyneet pelaamaan tiiviinä, joten sitä kautta olemme joka pelissä taistelleet voitosta. Omaan hommaan keskittyminen ja taisteleminen joka ilta ovat tärkeässä roolissa jatkoa ajatellen, hyökkääjä analysoi.

– On pystyttävä ratkaisemaan kentällä miten vastustaja pelaa ja tilanteiden tullessa nopeasti on oltava valmis kaikkeen. Pelitapaa on noudatettu ja peli on näyttänyt hyvältä, pieniä ottelun sisällä tulleita virheitä korjaamalla voittojakin alkaa tulla enemmän. Tärkeintä on olla itse kentällä valmis työntekoon.

Maajoukkuetauko käytetään hyväksi harjoittelemalla mahdollisimman hyvin ja myös lepäämällä riittävästi ennen tulevia koitoksia.

− Treenataan laadukkaasti ne päivät mitkä harjoitellaan ja huilataan tarpeeksi hyvin. Liigaviikon alkaessa palataan normaaliin rytmiin ja aloitetaan keskittyminen jo tulevaan HPK-otteluun, Löfman päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle