ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Kuusela onnistui debyytissään

LIIGA / Haastattelu
Ensimmäisen virallisen ottelunsa Oulun Kärppien riveissä pelannut Kristian Kuusela onnistui heti mainiosti. Bluesia vastaan käydystä kamppailusta hyökkääjä summasi lopulta pisteet 1+1.

Pirteästi koko ottelun ajan esiintynyt Kristian Kuusela oli varsin tyytyväinen sarjapisteisiin, mutta myös omaan esitykseensä. Peli ratkesi hänen mielestään Kärppien parempaan liikkeeseen.

– Olimme tempossa askeleen edellä. Toisessa erässä olimme kymmenisen minuuttia alakynnessä, mutta Tarkki piti meitä pystyssä, Kuusela mietti.

– Kolme pistettä joukkueelle, joten paras mahdollinen startti. Tarkille olisi toki ollut mukava pelata nollapeli, Kuusela mietti.

Ensimmäinen sarjapeli Raksilan yleisön edessä sujui Kuuselalta mainiosti, eikä mies turhia ujostellut tai jännittänyt.

– Ei jännittänyt erityisemmin, koska jonkin verran on jo pelejä takana. Toki uusi paikka ja ensimmäinen tosipeli, niin sellaista pientä, mutta ei mitään isompaa jännitystä.

Kuuselan kauden avausmääli tärähti ilmoille jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Laituri pääsi ampumaan ylivoimalla b-pisteen kaarelta, ja lopulta laukaus lipui maaliin hieman onnekkaasti Bernd Brücklerin varusteiden kautta.

– Minusta se oli raudanluja lämäri! On puhuttu, että ammutaan paljon ja mennään sitten reboundeihin, Kuusela virnuili toimittajalaumalle.

Ottelun loppupuolella kärppähyökkääjä aiheutti pientä kähinää Bluesin päädyssä, kun hän ajoi röyhkeästi maalille. Lopulta pienen dialogin jälkeen Patrik Lostedt tempaisi Kuuselaa päin näköä.

– En minä siinä mitään sanonut. Ajoin vähän maalille, en edes kovin pahasti. Kaveri siitä sitten kuumeni, löi ja sai jäähyn. Eli sikäli hyvin pelattu tilanne.

Kärppien laituriosasto on tällä kaudella todella laadukas ja leveä, joten helpolla ei peliaikaa lohkea Kuuselallekaan. Alkukauden mies on viilettänyt Tommi Paakkolanvaaran ja Ondrej Kratenan kanssa.

– Olen tykännyt pelata siinä kentässä. Peli on menossa koko ajan parempaan suuntaan. Taisi olla kahdeksas peli yhdessä, joten pitkä matka on vielä.

– Meillä on tasokas joukkue ja joka minuutista pitää taistella.

Laiturilla oli kesällä edessään NHL-seura Phoenix Coyotesin sopimustarjous, mutta mies päätti jäädä Ouluun kehittymään.

– Phoenixia harkittiin pitkään. Minusta kuitenkin
täällä on hyvä kehittyä ja ottaa vielä seuraava askel uralla. Ehkä sen jälkeen voi lähteä kokeilemaan sinne. Paljon on kuitenkin tehtävää ja täällä on siihen hyvät edellytykset.

» Lähetä palautetta toimitukselle