ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Kuukauden pelaajan mietteitä - Aniket Dhadphale

MESTIS / Haastattelu
Sportin laitahyökkääjä Aniket Dhadphale valittiin Jatkoajan kuukauden pelaajaksi. Voitokkaan FPS-ottelun jälkeen Jatkoajan toimitus haki pikaiset kommentit amerikkalaishyökkääjältä.

Palataanpa ajassa taaksepäin reilu vuosi. Pelattiin pitkästä aikaa merkityksellistä Mestis-kautta, sillä sarjan voittajalle oli luvassa paikka SM-liigaan. KalPa oli paria päivää aiemmin ilmoittanut NHL-pelaaja Adam Hallin sopimuksesta. Kaikki odottivat Sportin vastausta ja lopulta tulikin tieto uudesta pelaajasta. Odotukset kohdistuivat niinikään NHL-työsulun takia NHL-pelaajaan, mutta toisin kävi. Yllätys oli suuri ja pettymys sitäkin suurempi, kun uusi pelaaja oli Aniket Dhadphale, suoraan Italian liigasta! Aniket Dhadphale… Siis kuka? Pelaaja, jonka sukujuuret ovat Intiassa, viimeiset kaudet ovat kuluneet Italiassa ja Saksan paikallisessa ykkösdivarissa ja sitä ennen farmisarjan farmisarjoissa Pohjois-Amerikassa. Sopimus oli alkuun try-out, mutta mies vakuutti seurajohdon ja sopimus tehtiin ensin joulutaukoon asti, sitten joulutauolla lyötiin eteen loppukauden mittainen paperi.

Ensimmäisissä peleissä Aniketin kohdalla huomio kiinnittyi kahteen asiaan. Mies oli kiekkokaukaloissa todellinen väriläiskä, sillä näillä leveysasteilla ei juuri koskaan ole kaukaloissa näkynyt intialaissukuista pelaajaa. Toinen ongelma oli miehen nimi, josta kuulee yhtä monta versiota kuin on kertojaa. Nykyisin huomio kiinnittyy miehen maalintekotaitoon. Tälläkin kaudella on nähty miehen lavasta maaleja melkein laidasta laitaan. On läpiajosta tehtyjä maaleja, suoraan syötöstä lauottuja, roskamaaleja maalin edestä ja suoraan ilmasta ohjattuja osumia.

- Aniket on varmaan sarjan paras kaveri ohjaamaan kiekkoja sisään. Se on tyypillistä Pohjois-Amerikan pelaajille että sen osaavat tehdä. Pienestä pitäen kun niitä harjoittelevat. Tänäänkin tuli maali ilmasta ohjaamalla, kertoi päävalmentaja Mikko Manner FPS-ottelun jälkeen.

Puolikuntoisena alkanut Sport-taival oli alkuun hankalaa, mutta hiljalleen Nik pääsi täyteen iskuun ja maaleja alkoi syntyä. Kauden loppuun mennessä Nik oli iskenyt tukun maaleja ja kertaalleen heittänyt hanskat jäähän. Näillä ansioilla floppihankinnaksi ennen yhtään peliä nimetty Aniket nousi Red Armyn suureksi suosikiksi.

Uusi kausi alkoi Aniketin kannalta poikkeavasti. Tami Tamminen istutti Nikin ykkösketjun sentteriksi, paikalle jossa Nik ei koskaan ollut pelannut. Harjoituskausi lupaili hyvää, mutta kauden alkuun mennessä ykkösnyrkin tehot katosivat.

- Menihän se ihan okei, mutta oli se outo pelipaikka. Olin melkein aina liian ajoissa tilanteissa tai sitten liian myöhään, Nik kertoi itse sentterinä pelaamisesta.

Lopulta ykkösnyrkki hajoitettiin ja Pete Suonpää siirtyi takaisin sentteriksi ja Nik vaihtoi kakkosketjun laitaan. Sitten alkoikin taas tapahtua. Vaikka loukkaantumiset ja muut syyt pistivät ketjuja uuteen uskoon viikoittain, Nik takoi maaleja tasaiseen tahtiin.

- Ei se minua ole haitannut että ketjukaverit on usein vaihdelleen. Oma rooli on kuitenkin ollut aina sama. Ajan maalille ja teen tilaa, ja koitan sitä kautta saada ketjuani pelaamaan paremmin, voimahyökkääjäksi luokiteltava Dhadphale toteaa.

Joulukuu olikin miehen uran kenties parasta aikaa, ainakin mitä tehoihin tulee. Seitsemässä ottelussa syntyi 11 tehopistettä, joista kahdeksan oli maaleja. 2.12. Joensuussa syntyi tehot 2+1 ja Nik oli mukana kaikissa Sportin maaleissa. Seuraavana päivänä Mikkelissä tappio-ottelussa tilastoihin jäi vain yksi kahden minuutin rangaistus. 8.12. Kouvolassa plakkariin tuli yksi täysosuma tasapelissä. 10.12. Salamat voitti Sportin nollille, joten oletettavasti myös Dhadphale jäi nollille tehojen valossa. Seuraavan päivän kotipelissä KooKoota vastaan Nik latoi tehot 4+1. Kaksi maalia ylivoimalla, yksi alivoimalla ja yksi tasakentällisin. 13.12. Jokipojat saivat kyytiä 9+0 ja Nik teki 1+1. 0-7 vierasvoitossa Kokkolassa jäi Nik toistamiseen ilman tehoja.

- Joulukuu oli hyvä vaihe. Pelattiin paljon pelejä ja yleisestikin meni koko joukkueella loppua kohti hyvin, vaatimaton maalipyssy kertoi.

Itse valinta kuukauden pelaajaksi on mennyt mieheltä ohi korvien.

- Jaa, onko minut valittu? Kaverit jotakin siitä kertoivat, mutta en sen tarkemmin tiedä kuka on valinnut tai muutakaan, yllättynyt Aniket kertoi kun kuuli tarkemmin valinnasta.

Juhani Tammisen yllättävä lähtö Sportista on monien mielestä muuttanut Sportin pelaamista. Tuloksien valossa ainakin näin on käynyt, mutta onko valmennus muuttanut taktiikkaa kuun aikana?

- Me pyritään nykyään enemmän pitämään kiekkoa ja pelaamaan hieman kärsivällisemmin. Enää ei niin paljoa juosta ympäriinsä, vaan pyritään kontrolloimaan kiekkoa enemmän. Joillekin pelaajille se tuntuu sopivan enemmän, mutta toisille ei niinkään. Itselleni sillä ei ole ollut mitään vaikutusta. Tamin aikana sain muutenkin aika vapaat kädet monissa asioissa, joten minun ei ole tarvinnut muuttaa mitään, Nik kertoo uusista tuulista.

Mestiksen maalipörssin voittajat ovat lähes poikkeuksetta lähteneet liigaan kauden päätteeksi. Markus Jämsä, Sami Kaartinen, Teemu Kuusisto… kaikki ovat seuraavalla kaudella lähteneet sarjaporrasta ylemmäs. Tällä hetkellä Nik on maalipörssin jaetulla ykköstilalla 17:llä osumalla, yhdessä TuTon Markku Vuorisalon kanssa. Luulisi että Nik olisi monen liigajoukkueen tähtäimessä, mutta hiljaista on tällä saralla ollut.

- Ei minulle ole kukaan soitellut, eikä agenttikaan ole sanonut mitään sen suuntaista. Keskityn täysin vain tähän kauteen Vaasassa ja katsotaan sitten tulevaisuudessa mitä jatkossa tehdään, Naureskeleva Nik toteaa tulevaisuuden suunnitelmista.

Tammikuu on jatkunut maalien valossa hyvällä tahdilla. Jukureita vastaan “Super-Nik from India” teki voittomaalin, ja FPS-ottelussa maalisaldo kasvoi jälleen yhdellä osumalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle