Kutšerov iloitsi Venäjän pronssista: "Tänään halusimme näyttää, mihin pystymme"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kutšerov halusi kotiinviemisiä.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Nikita Kutšerov kertoi, että Venäjä nieli karmean välierätappion Kanadalle nopeasti ja halusi ottaa pronssimitalit mukaansa, jotta turnauksesta jäisi mahdollisimman hyvä maku.

Venäjä kellisti Suomen MM-kisojen pronssiottelussa maalein 5−3. Ottelussa maalin saalistanut tähtihyökkääjä Nikita Kutšerov kerroi, että joukkue nieli nopeasti välierässä tapahtuneen sulamisen ja sitä seuranneen pettymyksen.

− Halusimme vain mennä kentälle pitämään hauskaa. Kotiin piti saada jotain viemisiä. Emme halunneet poistua ilman mitalia, joten olemme tyytyväisiä tähän lopputulokseen.

Venäläiset ovat tunnettuja ailahtelevasta luonteestaan, mutta yksi asia heissä on samaa kuin kaikissa muissakin huippukiekkoilijoissa − vain voitto kelpaa, kun puhutaan suurista otteluista.

− Vihaamme häviämistä, mutta joskus niin käy. Tänään halusimme näyttää, mihin pystymme. Välierässä emme onnistuneet suorituksessamme, joten tänään piti jättää kaikki kentälle, Kutšerov kertoi.

Venäjä johti toisen erän lopulla jo 4−0, mutta Leijonat iski maaleja lopulta tullen maalin päähän kolmannessa erässä.

Kutšerovin mukaan joukkueessa vallitsi koko ajan rauhallinen ilmapiiri. Lisäksi Andrei Vasilevski ja puolustuspeli saivat kiitosta.

− Emme hätiköityneet, sillä hallitsimme peliä koko ajan. Kaksi erää vedimme läpi todella hyvin. Annoimme heille vähän liikaa tilaa kolmannen erän alussa, meidän maalivahtimme ja alivoimamme teki hyvää työtä.

Hyökkääjä itse nakutti turnauksessa tehot 7+8 yhteensä kymmenessä ottelussa. Viimeiset ottelut menivät Kutšerovin mielestä penkin alle. Lopulta homma kuitenkin kirkastui.

− Olisin voinut pelata parempi täällä. Kanadaa vastaankaan en ollut huippuvedossa. Olen pettynyt siihen, mitä lauantaina tapahtui, mutta ei ei sitä auttanut jäädä harmittelemaan, totesi Kutšerov ennen poistumistaan pukusuojaan pronssimitali kaulassaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle