Kuronen: "Heillekin on kiva näyttää, miten pystyy pelaamaan"

LIIGA / Haastattelu
Kuronen on tehnyt kolme maalia KooKoota vastaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Perjantai oli KooKootakin edustaneen Mikael Kurosen ilta, sillä SaiPa-hyökkääjä sinetöi joukkueensa voiton yhdellä varsinaisen peliajan ja kahdella voittomaalikilpailun osumalla. Vanhoille tutuille näyttäminen maistui.

Paikallisvääntö oli kolmanteen erään saakka täysin maaliton. Illan avausmaalista nähtiin vasta 44 pelatun minuutin jälkeen, kun SaiPan Mikael Kuronen nosti kiekon häkkiin.

Kim Strömberg ja Tero Koskiranta tekivät hyvin kulmassa töitä. Irtokiekko tuli minulle keskelle kuin varkain ja ajattelin, että on pakko saada se ylös. Se meni hienosti maaliin, hyökkääjä hehkutti.

KooKoon Mikko Virtasen tasoitettua ottelun ratkaisua haettiin aina voittomaalikilpailusta asti. Neljän parin jälkeen kaksi pistettä merkittiin SaiPalle, sillä Kurosen kaksi osumaa riittivät voittoon.

− Nämä ovat aina hienoja pelejä voittaa. Yksi piste jäi tänne, mutta saimme meille tärkeät kaksi pinnaa, hän iloitsi.

− Molemmat joukkueet puolustivat tiukasti. Frans Tuohimaa pelasi maalissa hyvin ja antoi meille mahdollisuuden sinnitellä.

24-vuotias hyökkääjä pääsi näyttämään vanhalle seuralleen, sillä hän edusti KooKoota mestaruuskaudella 2013-14. Kuluvan kauden viidessä paikallisväännössä Kuronen on osunut kouvolalaisjoukkuetta vastaan jo kolmesti.

− Nämä ovat upeita pelejä varsinkin silloin, kun onnistuu. Vastustajalla on kuitenkin tutut huoltajat ja johtoryhmä, joten heillekin on kiva näyttää, miten pystyy pelaamaan, hän naurahti.

Paikalliskamppailut ovat muutenkin tamperelaisen mieleen.

− Välimatka on lyhyt, joten se menee bussilla nopeasti. Molempien fanit liikkuvat suunnasta toiseen: tänäänkin paikalla oli paljon SaiPa-faneja. Se antaa paljon pelaajille kaukaloon.

Huonoon jamaan

KooKoon mestaruuteen päättyneen kevään jälkeen Kuronen siirtyi lähemmäs itärajaa SaiPan riveihin. Alku ei kuitenkaan ollut mitä helpoin, sillä otteluita kertyi vain 34.

Viime kaudella hyökkääjä pelasi 52 ottelua tehoin 8+10. Nyt menossa on kolmas kausi lappeenrantalaisseurassa, ja myös otteluita riittää pelattavaksi.

− Ensimmäinen kausi oli vähän vaikea, sillä minulla oli hankaluuksia mahtua pelaavaan kokoonpanoon. Olen tehnyt kovasti töitä ja odottanut sitä paikkaa.

− Nyt kun olen saanut onnistumisia ja vastuuta, on ollut todella kivaa pelata. Tämä on ollut hienoa aikaa, 15 tehopistettä nakuttanut peluri kertoi.

SaiPan kausi ei ole kuitenkaan edennyt odotusten mukaisesti, sillä joukkue on valahtanut Liigan häntäpäähän. Sijat 9-14 ovat vain neljän pisteen sisällä, joten taistelu viimeisistä pudotuspelipaikoista käy kiivaana.

Kurosen mukaan suunta on vain ylöspäin.

− Ei auta muu kun lähteä jokaiseen peliin niin kuin se olisi viimeinen. Olemme menneet sen verran huonoon jamaan, että jokaisesta ottelusta täytyisi saada pisteitä.

Lauantaina vastassa Kisapuistossa on JYP. 24-vuotias hyökkääjä uskoo joukkueensa voittoon.

− Se on taas uusi peli. Huomenna valmennus varmasti kertoo JYPin pelistä. Katsomme videot ja jokainen pelaaja miettii, mitä tästä illasta voisi parantaa. Uskon, että se on se resepti.

» Lähetä palautetta toimitukselle