TBL - MTL 2.00
NYI - EDM 2.00
WPG - OTT 2.00
ARI - TOR 2.00
CAR - DAL 3.00
CHI - CBJ 3.30
VGK - NSH 5.00
SJS - VAN 5.00
LAK - BOS 5.30
PIT - NYR 19.30
MIN - STL 22.00

Kuopion kautta ykkösketjun keskelle

LIIGA / Haastattelu
Komulainen pelasi lauantaina jälleen Kärppien paidassa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Joonas Komulaisen viikko meni varsin epänormaaleissa merkeissä. Hyökkääjä kävi kahden ottelun mittaisella vuokrapestillä Kuopion KalPan riveissä. Perjantaina kutsu kävi takaisin Ouluun ja ykkösketjun keskelle lauantain Blues-otteluun.

Joonas Komulaisen viikko ennen joulutaukoa oli kovan matkustamisen sävyttämä. Maanantaina tuli tieto, että edessä on siirtyminen viikon mittaisella vuokrapestillä KalPaan. Tiistaina hän jo viiletti kuopiolaisten riveissä Helsingissä, josta tie vei torstaiksi Jyväskylään. Perjantaina Kärpät päätti kutsua hyökkääjän takaisin vahvuuteensa, koska ykkösketjun keskushyökkääjä Jari Viuhkola oli joutunut sairastuvalle loukkaantumisen takia.

− Eipä tässä sen kummemmin väsytä. Oulussa kun pelaa, niin on tottunut matkustamaan paljon. Aika harvinaisia viikkoja kuitenkin, että pääsee kahden eri joukkueen paidassa pelaamaan.

− Ei se vuokraus siten suurena yllätyksenä tullut. Osakseen kyllä ja osakseen ei. Pääasia, että pääsin pelaamaan. Aina on mukavaa pelata. Tilanne oli vielä se, että KalPa tarvitsi pelaajia ja meillä täällä oli jopa ylimääräisiä, joten win-win situation tämä oli jokaisen osapuolen kannalta.

Alkukaudesta Komulainen on pelannut Kärpissä enimmäkseen alemmissa ketjuissa. Lauantain Blues-peliin irtosi kuitenkin paras mahdollinen rooli, kun hänet nähtiin ykköskentällisen keskushyökkääjän roolissa.

− Kiekollinen rooli on se minkä tarvitsen. Tietenkin peli on hieman erilaista nelosketjussa, mutta ei niin paljon kuin voisi kuvitella. Isompi asia oli kuitenkin se, että tänään pelasin pitkästä aikaa sentterinä. Sain enemmän kiekkoa pelata jo senkin puolesta. Hienoa oli päästä pelaamaan ykkösketjussa ja vieläpä huippuluokan ketjukavereiden kanssa.

Kärppien laaja materiaali on tarkoittanut sitä, että aina ei hyvillekään pelimiehille jokaiseen otteluun ole pelipaikkaa löytynyt. Tämä tosiasia ei ole kuitenkaan Komulaista hätkäyttänyt millään tavalla.

− Kun on pelattu, niin silloin on pelattu, ja tehty töitä silloin kun on ollut työnteon aika. Kausi on kuitenkin vasta puolivälissä. Tässä ehtii vielä suuntaan jos toiseen tapahtua yhtä sun toista. Teen vain kärsivällisesti töitä ja kun on minun vuoroni, niin olen valmis.

Joulutauko on tärkeää aikaa joukkueelle syksyn rasituksista toipumisessa. Komulaisen mukaan Kärpillä on selkeät sävelet siitä, kuinka tauko käytetään.

− Pari päivää huilaamme nyt ja sitten harjoitellaan loppuviikko hyvin. Pari ukkoa on EHT-peleissä, mutta se ei hidasta tahtiamme. Treenaamme laadukkaasti ja sitten kohtapuolin jatketaankin taas pelejä.

» Lähetä palautetta toimitukselle