Kuoleman pelin molemmat puolet: Platt häpeissään sarjapaikan menettämisestä, Itävallan ilo ylimmillään

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Geoff Platt edustaa Valko-Venäjää.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Geoff Platt ja Michael Raffl avasivat tuntojaan pelin jälkeen, kun Itävallan voitto varmisti Valko-Venäjän putoamisen pääsarjasta.

14 kertaa putkeen aikuisten MM-kisojen pääsarjatasolla pelannut Valko-Venäjä ei onnistunut pitämään sarjapaikkaansa. Joukkue ei ole onnistunut voittamaan Kööpenhaminassa yhtäkään ottelua. Viimeisin tappio tuli pahnanpohjimmaisten taistossa Itävallalle lukemin 0−4.

Itävalta karkasi ottelussa varhain johtoon. Toisessa erässä johto kasvoi kahteen maaliin, kun Ilveksestäkin tuttu Geoff Platt kävi kostamassa itävaltalaispuolustajan taklauksen, eikä Valko-Venäjä tästä enää noussut.

Päätöserässä edes kirin aikaansaanti oli haasteellista.

− Nolottaa. Siinä tämänhetkinen tunne, Platt avaa.

− Emme ole pystyneet koko kisojen aikana tekemään maaleja halutulla tavalla. Olemme joutuneet liikaa vain jahtaamaan vastustajaa.

Muutamaan otteeseen myös puolivälierissä nähdylle Valko-Venäjälle kisat ovat täysi mahalasku. Platt tunnustaa tilanteen rehellisesti.

− Vaikea nähdä mitään positiivista, minkä varaan rakentaa. Tilanne pitää arvioida, olla rehellinen virheistä ja yrittää ottaa opiksi.

Upeaa kulttuuria

Itävallan leirissä tunnelmat olivat ymmärrettävästi toisenlaiset. Joukkueen suurin tähti Michael Raffl vastasi joukkueensa kolmannesta osumasta, joka alkoi olla viimeinen naula Valko-Venäjän arkkuun.

− Siitä on hetki mennyt, kun olemme onnistuneet pitämään paikan pääsarjatasolla, Raffl iloitsee.

− Olen varmasti pelannut urallani paremmissa joukkueissa, mutta sarjapaikan säilyttäminen tällä porukalla on upea tunne.

Vaikka lukemat saattavat antaa ymmärtää muuta, peli ei ollut Itävallan riemutykitystä. Joukkue oli äärimmäisen kliininen omissa maalipaikoissa, ja maalilla Bernhard Starkbaum pelasi erinomaisen ottelun. 

Philadelphia Flyersin hyökkääjä korosti sitä, että Valko-Venäjä on hänen mielestään paljon taitavampi ja hyökkäysvoimaisempi joukkue kuin Itävalta, mikä teki punapaitojen aseet selviksi.

− Me taistelimme todella kovaa. Tiivistä viisikkoa vastaan on vaikea tehdä maalia, Raffl kehaisee omiaan.

Joukkueen tukena oli myös harvalukuinen, mutta sitäkin äänekkäämpi kannattajaryhmä. Ottelun ratkettua joukkue ja kannattajat viettivät pitkän hetken yhdessä huutaen ja kiittäen toisiaan. Myös hyökkääjän mielestä heidän tukensa on korvaamatonta, ja siitä ollaan hyvin kiitollisia.

Niin kiitollisia, että heille tarjotaan vielä yksi voitto?

− En tiedä, pitää olla realistinen, kun vastassa on Tšekki. David Pastrnak, David Krejci, Raffl aloittaa luettelun ja naurahtaa.

− Tänään me juhlimme ja nautimme sarjapaikan säilyttämisestä. Sen jälkeen nautitaan vielä yhdestä ottelusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle