Kuokkanen: "Pelaan täällä vaikka pakkia tai maalivahtia, jos on siitä kiinni"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Janne Kuokkanen johtaa Suomen ykkösketjua.
Suomi otti turnauksen avausvoittonsa Tanskaa vastaan. Varakapteeni Janne Kuokkasen mukaan Suomen täytyy estää Slovakian vastahyökkäykset lauantain ottelussa. Kuokkanen pelaa mieluiten sentterin paikalla, mutta on valmis ottamaan paikkansa sieltä, missä hänelle on eniten tarvetta.

Nuorien Leijonien ykkössentteri Janne Kuokkanen on ollut turnauksen alussa suhteellisen tyytyväinen omaan peliinsä. Selvänä kehityskohteena toki on vielä oman pistetilin avaaminen.

Tähän seuraava mahdollisuus on lauantaina, kun Suomi kohtaa Slovakian. Edessä on Tanskaa hankalampi vastus. Torstai-iltana Slovakia vastasi kisojen ensimmäisestä jättiyllätyksestä kaatamalla Yhdysvallat. Kuokkanen katseli Slovakian 3−2-voittoon päättynytttä peliä.

− Slovakian joukkue näytti ihan hyvältä. Heillä on isokokoinen ja hyvin luisteleva joukkue. Tulee tosi kova joukkue vastaan, Kuokkanen ennakoi.

Kuokkasen mukaan Slovakia puolusti Yhdysvaltoja vastaan hyvin. Peli kääntyi slovakeille isäntäjoukkueen nukahdusten myötä.

− Vastahyökkäyksistä he painoivat pari kassia. Niissä pitää varmasti olla hereillä.

Kuokkanen on kuluneella kaudella pelannut enimmäkseen laitahyökkääjänä seurajoukkueessaan Charlotte Checkersissä. Kuokkaselle ei ole väliä sillä, pelaako hän laidassa vai keskellä, vaikka sentterin paikka onkin mieluisampi.

− Pelaan täällä vaikka pakkia tai maalivahtia, jos on siitä kiinni. Minulle on oikeastaan ihan sama, missä sitä pelaa. Tietysti mieluummin pelaan hyökkääjänä, kun olen ollut siinä koko uran. Ei kannata varmaan pakiksi enää ryhtyä.

Onnistuisiko puolustajana pelaaminen todella tarvittaessa?

− En tiedä, onnistuisiko se oikeasti. Kyllä siinä saisi hinkata takaperin luistelua vielä. En tiedä, voisi siinä olla vähän ongelmia, Kuokkanen naurahti.

» Lähetä palautetta toimitukselle