"Kun Pelicans-paita vedetään päälle, asenteen pitäisi näkyä"

LIIGA / Haastattelu
Tomi Lämsän joukkue ei onnistunut.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Ilves otti vaikeamman vaiheen jälkeen toisen peräkkäisen voittonsa, mikä sai Tuomas Tuokkolan iloiseksi.

− Kiva, hyvä peli meiltä. Pystyimme määräämään pelin kulkua ja tahtia oikeastaan koko ajan. Maalimmekin olivat positiivisia, sillä olimme aktiivisia ratkomaan viivasta. Siellä tuli maali, joka upposi suoraan viivasta ja ohjausmaali. Hyvä juttu, Tuokkola hehkutti.

Joonas Korpisalo on yhä sairastuvalla, mutta Juha Järvenpää on parantanut otteitaan peli peliltä. Nollapeli vaati Järvenpäältä nipun näyttäviä koppeja.

− Toisen erän lopussa päästimme vähän otetta ja Pelicans sai paikkoja, mutta "Järkkäri" oli mies paikallaan, Tuokkola kehui.

Yksi käytännön muutos Ilveksen parantuneiden otteiden takana liittyy pelitapaan.

− Emme enää menetä kiekkoa niin usein hyökkäyssinisellä, sillä olemme harjoitelleet hyökkäyksen rytmitystä. Meidän on tultava ensin alas, että päästään ylös, Tuokkola summasi.

Synkkä keskiviikkoilta

Pelicansin päävalmentajalta Tomi Lämsältä ei juuri irronnut kehuja haluttomalle pelikaanilaumalle.

"Esityksemme oli väritön, hajuton ja mauton."

− Meillä on hyvä jakso alla, mutta tässä ottelussa arvopohjamme, se, johon peli nojaa, ei ollut läsnä. Sen puute näkyi taululla. Olimme liikkeellä nuorella ryhmällä, jonka piti olla nälkäinen ja intohimoinen, mutta ei siinä niin käynyt. Tämä ilta meni meiltä ohi, ja esityksemme oli väritön, hajuton ja mauton. Ilves ansaitsi voittonsa.

Mistä tekijöistä muodostuu Pelicansin arvopohja? Lämsä listaa elementtejä, joita ei näkynyt ainakaan keskiviikkona Hakametsän jäällä.

− Itsensä likoon pistäminen, työnteko joukkueen puolesta esimerkiksi laukausten peittämisen muodossa ja kamppailupeli. Näitä jääkiekon peruskiviä. Nyt ei ollut vimmaa mukana.

Pelicansilla on paljon loukkaantumisia. Viimeisimpinä sairastuvalle liittyivät Juhani Tyrväinen ja Tyler Redenbach, joista Tyrväinen on Lämsän mukaan menossa silmäleikkaukseen ja Redenbachin kanssa edetään päivä kerrallaan.

− Ei tämä esitys loukkaantumisten piikkiin mene, vaan aina kun Pelicans-paita vedetään päälle, asenteen pitäisi näkyä, oli se sitten ensimmäinen tai viidessadas peli. Tässä ottelussa meillä ei ollut riittävästi pelaajia, joista se olisi näkynyt.

Lämsä ei kuitenkaan vajonnut täysin synkistelyyn.

− Tämä oli yksi kuudestakymmenestä pelistä. Olemme opin tiellä ja näitä pelejä pyritään karsimaan pois.

» Lähetä palautetta toimitukselle