Kummelit antavat neuvonsa Niinimäelle: ”Jesse käy Kujakollissa keskittymässä”

LIIGA / Haastattelu
Uli-uli-uli-u-u-u!
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Kummelin vitsit ja hulvattomat hahmot ovat osa suomalaista kulttuuriperintöä, mutta samaan tapaan jääkiekko kuuluu Kummeleiden Heikki Vihisen ja Heikki Silvennoisen arkielämään.

Kovat Ilveksen miehet ovat istuneet jo melkoisen pitkän tovin Hakametsässä lähes jokaisessa Ilveksen kotiottelussa.

- Olemme istuneet tässä viisi vuotta kausarin kanssa. Peleissä olemme käyneet ties kuinka kauan.

- "Raipe" [Raimo Helminen] on pakottanut Ilves-miehiksi. "41 klubi" on hakannut mailalla selkään, molemmat naurahtavat.

"Jesse käy Kujakollissa keskittymässä"

Kaksikon välinen ystävyys on yhtä pitkäkestoista tekoa kuin Silvennoisen ja Vihisen Ilves-kannattajuus.

- Olemme Ilves-miehiä olleet alusta alkaen. Olen tuntenut Hessun siitä saakka, kun olimme 15-vuotiaita eli siitä on 35 vuotta aikaa, Vihinen muistelee.

Jääkiekko-otteluissa käyminen on viihdetaiteilijoille myös tapa rentoutua.

- Nämä pelit on äärimmäisen hyvää katsottavaa. Tämä on kuitenkin minusta live-peli, parasta paikan päällä, Silvennoinen painottaa.

Lisäksi kumpikin kummeli uskoo vahvasti Ilveksen menestykseen keväällä. Etenkin Ilveksen viimeaikaiset hankinnat, Matias Sointu ja Jesse Niinimäki, ovat nostattaneet toiveita menestyksestä.

- Nyt on pakka kasassa. Jos Jesse vertyy luovaan peliin ja ei ole loukkaantumisia, Ilves menee pitkälle, Vihinen analysoi.

Niinimäen, kaukaloiden viihdetaiteilijan, suuntaan lähtee myös pieni kuitti räkänaurun kera.

- Jesse käy Kujakollissa keskittymässä. Sointukin saatiin paluulipulla takaisin. Ei mitään hätää, Silvennoinen viittaa Tahmelassa sijaitsevaan Pub Kujakolliin.

- Minusta on toki aina tärkeää, että "Korppi" Korpisalo [Joonas] on pelannut hienosti. Vetoja tulee koko ajan kuitenkin.

Ilveksen Lätkäehtoosta Mauno Ahonen, hyvää iltaa

Silvennoinen ja Vihinen ovat Mauno Ahosen ja Jukka Emil Vanajan hahmossa naurattaneet ja suututtaneet suomalaista kiekkokansaa Ilveksen Lätkäehtoo-ohjelmissa. Lyhyet nettipätkät julkaistaan aina ennen tupsukorvien kotiottelua tarkoituksenaan piikitellä vierasjoukkuetta ja kertoa esimerkiksi Tampereen tankotanssikulttuurista.

- Meillä on ollut jo muutaman vuoden puhetta, että tekisimme jotain. Olemme puhuneet, että kotiotteluihin tekisimme jotain, jossa naljailisimme vastustajille. Valotaululle emme halunneet, joten nettijuttuihin päädyttiin, Silvennoinen kertoo.

Moni kiekkovakavikko on ottanut videot vastaan hieman liian tosissaan.

- Hommahan sitten lähti kameran edessä lapasesta. Kun olemme seuranneet reaktioita medioissa, sehän on vaan hyvästä.

- Mitä enemmän lapsellista joku keksii, sitä enemmän meitä naurattaa. Urheilu on Suomessa, laji kuin laji, aivan liian totista touhua. Tämä on kuitenkin viihdettä. Olemme löytäneet kohderyhmämme, Silvennoinen nauraa.

Humoristista palautetta on kuitenkin tullut myös vastustajien leiristä. Suunsoitto on ollut eittämättä rajua.

- Kun teimme ensimmäisen jaksomme ja kutsuimme Sportia divarijyriksi merenkurkusta, vaasalainen punk-yhtye Klamydia soitti meille. Sanoivat, että tehdään ohjelma, jossa haukutaan toisiamme oikein kunnolla, Vihinen kertoo.

- Ehkä me tehdään levy? Silvennoinen murjaisee.

NBA-seura nauratti Jankon Betonilla sosiaalisessa mediassa

NBA-seura Portland Trail Blazers nosti Kummelin legendaarisen Jankon Betoni –sketsin koko maailman pällisteltäväksi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Trail Blazers johti yön ottelussa Dallas Mavericksia vastaan kolmella pisteellä vielä 20,9 sekuntia ennen päätössummeria. Mavericksin saksalainen supertähti Dirk Nowitzki kuitenkin tasoitti ottelun kolmen pisteen heitolla ja Mavericks veikin ottelun voiton jatkoajalla.

Silvennoinen ei vielä keskiviikkoiltaan mennessä ollut nähnyt twiittiä. Vihinen oli kuitenkin kuullut kaverinsa "kohtalosta".

- En ole nähnyt, että on päätynyt tuollaiseen levitykseen. Vaimo vaan kertoi, että "Hessu" touhuaa tuolla jossain NBA-sivuilla. Nauratti aika paljon.

Kummeleiden sketsit ovat pitkän matkansa varrella päätyneet paikkaan jos toiseenkin.

- Ei niistä voi puhua. Ne on pornosivuilla, Vihinen nauraa aiemmista yhteyksistä.

- Aziz combat fighter –sketsi on ollut monessakin paikkaa, Silvennoinen vakavoituu.

- On ollut hämmästyttävintä tässä vuosien varrella, mihin niitä apinahahmoja oikein laitetaan.

Kummankin koomikkolegendan parhaat muistot sketsiensä jatkokäytöstä osoittavat huumorin positiivisen voiman.

- Parhaat feedbackit on tulleet narkomaaneilta ja mielenterveyspotilailta, jotka ovat tarvinneet terapeuttista apua ja ovat saaneet sitä sketseistämme, Silvennoinen kertoo.

- Jukka Emil Vanajaa pyysi pyörätyölikoripallomaajoukkue kunniajäseneksi. Se oli helvetin hienoa. Oli lupa tai ei, tällaisissa jutuissa saakin aina käyttää hahmoja, Vihinen miettii.

» Lähetä palautetta toimitukselle