TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Kulttihyökkääjä katsomovalmentajana

Muut Sarjat / Haastattelu
Vantaalta täksi kaudeksi Järvenpäähän siirtynyt keskushyökkääjä Matti Luoma ei vastoin kaikkia odotuksia ollutkaan paikallistaistossa vielä pelikunnossa, vaan joutui seuraamaan ottelua katsomosta käsin. Kahden erän jälkeen mies kertoi Jatkoajan toimitukselle mietteitään illan ottelusta sekä Haukkojen tämän kauden vireestä.

Matti Luoma ei ole pelannut ehjää kautta moneen vuoteen, eikä tämä kausi ole mikään poikkeus. Mies loukkasi ranteensa jo kauden toisessa ottelussa, ja on joutunut huilaamaan siitä asti. Tositoimiin hän päässee kuitenkin jo ensi
viikolla.

- Ranne vähän venähti tossa, siin on tota nestettä ja se on vääntyny. Ei oo paha, Luoma vakuuttelee.

- Mikkelissä, meidän toisessa pelissä, se meni siinä. Ens viikolla pitäis päästä pelaamaan, ku ei siinä oo mitään hajalla.

Vaikka Luoma siis pääsee auttamaan joukkuettaan mahdollisesti jo ensi viikolla on hän sitä mieltä, ettei sillä ole otteluiden lopputulosten kannalta juurikaan ollut väliä pelaako hän vai ei.

- Ei se ny siihen vaikuta, että oon pois. Aika tiukkoja tappioita on tullu, että onks meillä nyt kuus pistettä. Pienestähän noi on kiinni, hän tuumii.

Miikka Lindholmin läsnäolo on sen sijaan Luoman mielestä hyvinkin tärkeää, sillä tämän hän nimeää sekä ottelun että koko alkukauden parhaaksi haukkapelaajaksi.

Mutta vaikka Lindholm pistepörssin kärkipäässä keikkuukin, löytyy Haukat sarjataulukon loppupäästä. Mitään varsinaisia syitä tappioputkeen
ajautumiselle ei Luoma osaa eritellä.

- Pienestähän se on kiinni, hän toistaa.

- Voihan se olla, että tästä tulee sit neljä voittoo putkeen ku on neljä tappioo alla. Peli hioutuu kauden mittaan.

Entäpä mitä mieltä kulttihyökkääjä on Vantaan otteista näkemänsä perusteella?

- No mitäs ny nähny nii aika paskaa pelii. Paljon uusia miehiä, näyttää vähän ettei oo oikee sulautunu yhteen. Ei vaan, onha tuol taitavii, Luoma naurahtaa.

- (Tuomas) Tikkanen on hyvä ja (Ismo) Kuoppala on hyvä ja viisviis (Jussi-Mikko Makkonen) vaikuttaa ihan hyvältä. Ja (Federico) Bobba tietenki, ihan ykkösmies. Vantaalla on vissiin veskat aina loukkaantunu ku ne on tullu, antais vaan Bobban pelata. Mut vauhdikasta pelii on nyt ollu, molempiin suuntiin.

Kehuja saavat myös kaikki viime kauden joukkuetoverit, jotka edelleen pelaavat Vantaalla.

- Hyvinhän noi näyttää kaikki pelaavan. Vaik ei siel kauheen montaa oo ketä pelas viime vuonna, loppujen lopuks. Aika paljon on vaihtunu, mut hyvältä näyttää.

Luoman kanssa Vantaalta Järvenpäähän siirtyneidenkään otteita ei tarvitse moittia, mutta mies epäilee, että otteet tulevat vielä paranemaan kauden edetessä.

- Siinähän se on menny, vähän tunnustellessa. Kyl mä luulen, et se alkaa tosta lutviutuu ajan myötä. Ei täs kukaan niinku oo huonosti pelannu, mut ainahan jokainen voi nostaa tasoaan. Mut kyl se siitä.

Kahden erän jälkeen heijastuivat tulostaululta lukemat 2-1, mutta Luoma arveli ottelun kääntyvän Haukkojen eduksi ja päättyvän lukemin 2-3. Voittomaalin tekijäksi hän veikkaili hyvin pelannutta Lindholmia.

Luoman ennustukset menivät kuitenkin pieleen, ja Haukkojen tappioputki sai jatketta karvaan 5-1 tappion myötä.

Mutta jotain positiivista sentään: pulloja eivät haukkapelaajat ole joutuneet keräilemään.

- VIELÄ. Saa nähä, toivottavasti ei jouduta.

» Lähetä palautetta toimitukselle