Kukkonen: "Varmasti joka jätkä oli koko sielulla ja sydämellä mukana"

LIIGA / Haastattelu
Kukkonen otti vastuuta tuloksesta itselleen.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Tappara aiheutti Kärpille karvaan pettymyksen voittaen tiistai-illan kohtaamisen lukemin 2-0 ja ajaen kaksi peräkkäistä mestaruutta voittaneen oululaisjoukkueen pronssiotteluun. Pettymys oli käsinkosketeltavissa, kun kärppäkapteeni Lasse Kukkonen asteli median eteen.

Kärpät hävisi välieräsarjan kaksi ensimmäistä osaottelua, mutta nousi kolmannessa ja neljännessä kohtaamisessa voittojen suhteen Tapparan rinnalle. Ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa Tappara iski kaksi maalia eikä Kärpät saanut enää kammettua itseään rinnalle.

− Tämä on kova paikka, mutta kaveri oli tuon verran parempi eikä sille mahda mitään. Varmasti joka jätkä oli koko sielulla ja sydämellä mukana ja kaikkemme jätimme tuonne kentälle, Lasse Kukkonen aloitti.

Kärppäkapteeni Kukkosen mielestä ratkaisupeli kuvasi koko välieräsarjaa.

− Tämä ratkaisupeli kuvasi tietyllä tavalla koko sarjaa. Me vähän jälkireagoimme. Tulimme vähän huonosti tähän sarjaan sisään ja olimme perässä. Sitten paransimme ja esitimme kovaa luonnetta, pettynyt puolustaja kommentoi.

− Mutta niin kuin sanoin, varmaan tämä sarja ratkesi siihen, että me olimme kuitenkin vähän perässä.

Tappio seitsemännessä välieräottelussa otti luonnollisesti koville ja joukkueen kapteenina Kukkonen otti laajalti vastuuta tuloksesta ja joukkueensa otteista.

− Joukkueena hävisimme ja tietenkin kun hävitään, niin kaikilla on aina parantamisen varaa. Varmasti iso osa siitä, että me tulimme sarjaan jälkireagoiden, menee minun ja muiden johtavien pelaajien piikkiin.

− Otamme tästä opiksemme. Tällaista tämä lätkä välillä on, Kukkonen totesi.

Perjantaina pelattavassa pronssiottelussa Kärpät saa vastaansa Jyväskylän JYPin. JYPin pelaajien joukosta löytyi maanantain JYP-HIFK -ottelun jälkeen mielipide, jonka mukaan pronssiotteluita ei pitäisi Liigassa pelata. Kärppäkapteeni Kukkonen tyytyi kommentoimaan pronssiottelua lyhyesti.

− Se on ohjelmassa, niin se pelataan. Ei siinä ole sen kummempaa. Turha meidän on sitä kauheasti miettiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle