Kukkonen auttoi Engstrandia - hanskakäsi toimi

LIIGA / Haastattelu
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Bluesin kauden neljäs kapteeni Mikko Kukkonen oli yksi pelillistä pääosan esittäjistä ottelussa KalPaa vastaan.

Mikko Kukkonen oli järjestämässä jatkoajalle ottelun vienyttä osumaa, sillä Antti Suomela ohjasi hänen laukauksensa KalPan maalin yläkulmaan. Suuremman huomion ansaitsi kuitenkin hänen toimintansa toisessa erässä, kun hän torjui kahdesti KalPan laukauksen. Erityisesti Janne Keräsen tilanteen torjunta nousi pelin ratkaiseviin suorituksiin.

− Siinä tuli poikkisyöttö ja näin, että Engstrand on sivussa maalilta. Ajattelin, että jotain on pakko tehdä. Hanskakäsi toimi ilmeisesti selkäytimestä.

− Ei minulla ole minkäänlaista maalivahtitaustaa.

Kukkonen blokkasi toisessa erässä myös KalPan ainoan maalin tehneen Santeri Lukan laukauksen.

Kolmannessa erässä Blues joutui pelaamaan entistä enemmän alivoimaa Veeti Vainion ja päävalmentaja Jyrki Ahon ulosajojen myötä. Blues kuitenkin selvisi niistä vain yhdellä takaiskulla.

− Taisteltiin ne ja sitten yksi paikka ja yksi maali, Kukkonen viittaa Suomelan tekemään tasoitusosumaan, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä minuutti ja kaksi sekuntia.

Kukkonen myöntää alivoiman vaatimukset, mutta samalla myös sen, mitä tilanteen kestäminen antaa.

− Kyllähän alivoiman pelaaminen on kuluttavaa, mutta antaahan se melkoisen henkisen voimavaran, kun sen selvittää. Se antoi ekstrapiikin tuohon loppuun.

Kukkonen osaa antaa pelistä suuret kehut myös maalivahti Christian Engstrandille, joka on muutenkin pelannut hyvin viime aikoina.

− Hyvällä maalivahtipelillä ollaan taisteltu voitosta jo aikaisemmissa peleissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle