Kristof on valmis uuteen yritykseen Suomessa − vauhti askarruttaa: "Kiekollinen peli on minun juttuni"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Michal Kristof on tuttu erityisesti Mestis-kentiltä.
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
Viisi kautta Suomessa kiekkoilleen Michal Kristofin taso ei riittänyt liigaan kaudella 2014-2015. Sen jälkeen huimia askeleita eteenpäin ottanut Kristof on todistanut tasonsa niin kotimaassaan kuin kansainvälisissä peleissä.

Vuonna 2011 Sportin A-nuorten joukkueeseen liittyi Michal Kristof, minkä jälkeen miehelle kertyi 88 ottelua Nuorten SM-liigassa ja 140 ottelua Mestiksessä. Hokissa ja Sportissa slovakialainen opittiin tuntemaan kiekollisesta taidostaan.

Näiden ominaisuuksien siirtäminen liigajäille ei syystä tai toisesta onnistunut. Nyt alla on kaksi vahvaa kautta kotikaupungin HK Nitrassa, jotka ovat nostaneet hyökkääjän uudelle tasolle. Sarjansa pistepörssissä toiseksi sijoittunut Kristof on noussut ratkaisupelaajaksi myös Slovakian maajoukkueessa.

Kuluvat MM-kisat ovat menneet ykkösketjussa Ladislav Nagyn ja Tomas Jurcon kanssa.

− Olen onnellinen, että olen päässyt maajoukkueen mukaan. Annan joka päivä kaikkeni tälle joukkueelle ja autan sitä kautta joukkuettani, Kristof kertaa.

Kuuteen otteluun on syntynyt tehot 2+2. Korkeamman vauhdin peliin tottuminen on tuonut sentterille omat haasteensa, sillä Slovakiassa vauhti on huomattavasti hitaampi hurjasta taitotasosta huolimatta.

Juuri kiekollisilla taidoilla Kristof on erottunut myös MM-kisoissa, eikä hän töitä puolustussuuntaankaan halua unohtaa.

− Haluan pelata kiekon kanssa, se on minun peliäni. Se on minun tavoitteeni olin missä tahansa, sentteri kertoo.

− Kun tekee kovasti töitä, pisteet ja muu on seurausta siitä.

Seuraava haaste odottaakin Kärpissä ja liigassa, jossa vauhti on myös huomattavasti Slovakiaa korkeampi. Keskittyminen ei vielä ole tulevassa liigasesongissa, mutta haasteeseen mies on valmis.

− Omalla pelilläni haluan olla aina tärkeä joukkueelleni. Se on tavoitteeni myös Oulussa.

Jatkopaikka ei ole enää omissa käsissä

Maanantaina Slovakia hävisi oman ottelunsa Venäjälle lukemin 3−0. Nousujohteinen esitys ei juuri Kristofia lohduttanut.

− Venäjä sai paremmalla liikkeellä ylivoimia, joilla he tekivät onnekkaita maaleja. Nollalla maalilla on vaikea voittaa.

Tappio tiesi sitä, että Slovakia on edelleen lohkossaan viidentenä, kun jäljellä on yksi peli. Sveitsi on neljäntenä yhden pisteen edellä. Päätöspäivänä Sveitsi kohtaa Ranskan ja Slovakia Valko-Venäjän.

Tilanne on siis se, että pelkkä oman pelin voittaminen ei riitä Slovakialle, jotta paikka puolivälieriin aukeaisi.

− Meidän täytyy toivoa, että Ranska auttaa meitä, Kristof myöntää.

» Lähetä palautetta toimitukselle