Kristian Näkyvä: "Siirto Elitserieniin oli oikea ratkaisu"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kristian Näkyvä sai paljon vastuuta myös maajoukkuepaidassa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Kolme edellistä kautta JYPissä pelannut Kristian Näkyvä oli Helsingin EHT-turnauksen avanneessa Tšekki-ottelussa Suomen pirteimpiä pelaajia. Espoolaislähtöinen puolustaja viihtyy Luulajassa ja Elitserienissä erinomaisesti.

Edellisen kerran Kristian Näkyvä pelasi maajoukkueessa viime keväänä MM-kisojen alla harjoitusottelussa Saksaa vastaan. Paluu Helsinkiin ja maajoukkuepaitaan oli luonnollisesti Näkyvälle mieluinen.

− Maajoukkuepaidassa jälleen ja voitto tuli, nyt on erinomainen fiilis. Omakin peli sujui kohtalaisen hyvin. Kaikin puolin tämä oli hyvä startti, Näkyvä kertasi tuntojaan ottelun jälkeen.

− Oli erittäin mukava pelata. Tänään kaukalossa ei ollut mitenkään kova vauhti, mutta oli silti kiva fiilis pelata tuolla. Tuntui, että pärjäsin hyvin tuolla menossa muiden mukana.

"EHKÄ KESKIMÄÄRIN JOKAINEN JOUKKUE ON SIELLÄ AAVISTUKSEN VERRAN KOVEMPI. SIIRTO RUOTSIIN OLI OIKEA RATKAISU."

Näkyvä pelasi ottelun Leijonien kakkosparissa yhdessä Ville Lajusen kanssa. Kaksikko on pelannut yhdessä jo Bluesin junioreissa, joten pakkipari oli hyvin tuttu.

− Villen kanssa oli helppo pelata. Tunnemme jo vuosien takaa Espoosta, ja olemme muutenkin paljon yhteyksissä. Lajusen rinnalle oli helppo mennä, ei tullut juuri yllätyksiä millään tapaa, Näkyvä kertoi.

Näkyvä pelasi avauserässä seitsemän vaihtoa ja kellotti peliaikaa viiden minuutin verran. Suomi hallitsi avauserää hienokseltaan. Maajoukkueturnauksen ensimmäinen erä oli todella vaisu sekä tunnelmaltaan että pelilliseltä anniltaan.

− Hieman oli rauhallinen ja varovainen startti molemmilta joukkueilta. Saman huomasi myös yleisöstä, ei sieltäkään isoja kohahduksia tullut. Ehkä joukkue ja yleisö molemmat hakivat vielä parastaan. Se varmasti vaikuttaa, kun on paljon uusia kavereita mukana.

Vauhdikas kakkoserä

Toisessa erässä kaukalossa nähtiin selvästi enemmän vauhtia ja tunnetta. Varsinkin nuori Tšekki-joukkue nosti selvästi tasoaan. Myös harvalukuinen helsinkiläisyleisö syttyi hieman paremmin maaottelutunnelmaan.

Näkyvän vastuu kasvoi entisestään toisessa erässä. Peliaikaa suomalaispuolustajalle kertyi noin seitsemän minuutin verran. 

− Toinen erä oli selkeästi parempi. Saatiin pölyt pois koneistosta, ja peli lähti kulkemaan. Tempo nousi selvästi, ja peli heräsi kunnolla käyntiin. Kakkoserässä oli kiva pelata.

Kolmannessa erässä Näkyvän peliaika hieman tippui. Päätöserän puolenvälin jälkeen Näkyvälle sattui myös ottelun ainoa virhe, kun mies ohitettiin omassa päässä näyttävällä harhautuksella. Juha Metsola leijonamaalilla kuitenkin paikkasi Näkyvän erheen.

− Kaveri pääsi turhan helposti ohi, laittoi kiekon jalkojeni välistä ja pystyi vielä leikkaamaan keskelle. Onneksi Metsola torjui sen. Se oli tärkeä koppi.

Uusia haasteita Ruotsista

Kolme edellistä kauttaan Näkyvä pelasi JYPissä. Vuosilta mukaan tarttui yksi Suomen mestaruus sekä kertaalleen pronssimitali. Jyväskylän vuosiensa aikana Näkyvä myös nousi Liiga-puolustajien eliittiin ja maajoukkueeseen saakka.

Näkyvällä olisi ollut sopimusta JYPin kanssa jäljellä vielä kuluvan kauden ajan, mutta yhteistyö päättyi viime keväänä, ja Näkyvä siirtyi hieman yllättäen Luulajaan.

− Tuli mahdollisuus lähteä ulkomaille. Halusin ottaa sen haasteen vastaan ja lähteä hakemaan uusia haasteita Liigan ulkopuolelta. On ollut erittäin mielenkiintoinen startti Ruotsin päässä. Elitserien on mielenkiintoinen uusi haaste.

Kausi Ruotsissa on sujunut Näkyvältä erinomaisesti. 18 ottelussa Näkyvä on nakuttanut tehopisteet 7+7=14. Vastuuta Luleå HF:n miehistössä on tullut paljon.

− Olen saanut sieltä ison roolin. Olen päässyt hyvin joukkueeseen sisään. Valmentaja on uskonut minuun alusta lähtien, joten on ollut helppo pelata. Saa pelata paljon, minuutteja tulee, joten pelaamisesta nauttii aidosti.

Tasaisessa Elitserienissä Luulajaa taistelee tiukasti paikasta kuuden parhaan joukossa. Suomalaispuolustajan mielestä taso Ruotsissa on kotimaista Liigaa korkeampi.

− Sarjojen välillä on pieniä eroja. Ruotsissa on vielä astetta kovempia pelejä. Ehkä keskimäärin jokainen joukkue on siellä aavistuksen verran kovempi. Siirto Ruotsiin oli oikea ratkaisu, suomalaispuolustaja analysoi.

 Näkyvän osalta kevään tavoitteet ovat selvät. Ensimmäisenä tavoitteena on menestyä Luleå HF:n kanssa niin Elitserienissä kuin CHL:ssä. Luonnollisesti henkilökohtaisena tavoitteena siintävät kevään MM-kisat.

−  Luulajan kanssa sukellettiin hyvän alun jälkeen. Nyt lähdemme kääntämään sitä laivaa. Ensi tiistaina olisi tiistaina CHL-peli Salzburgia vastaan. Se on voitettava ensin. Haluamme menestyä myös CHL:ssä. Elitserniessä haluamme kärkikahinoihin, se on selvä homma.

 − Maajoukkue kiinnostaa aina, totta kai. En ole miettinyt jatkoa sen enempää, tämä oli hieno startti, nyt näkee taas oman tason kansainvälisissä peleissä. Ei ole ollut "Kojon" [Kari Jalonen] kanssa puhetta jatkosta, mutta haluan pelata maajoukkueessakin niin paljon kun mahdollista, Näkyvä päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle