Kristian Kuusela ratkaisevasta seitsemännestä finaalista: "Hieno mahdollisuus"

LIIGA / Haastattelu
Kristian Kuuselalla ei ollut hymy herkässä tappion jälkeen.
Kuva © Jarno Hietanen
Kristian Kuusela heräsi kuudennen finaalin kolmannessa erässä. Kultakypärä tiesi, miten ratkaiseva finaali voitetaan Oulussa.

Tapparan kolmannen erän loppukirin pääarkkitehti oli kultakypärä Kristian Kuusela. Kahden tehopisteen ilta ei luonnollisesti lämmittänyt mieltä Kärppien ottaessa voiton.

− Turhaan myöhään saimme ne maalit. Jos olisimme onnistuneet aiemmin, olisimme voineet hyödyntää kotiyleisön antaman lisävirran paremmin, Kuusela harmitteli.

"Harjoiteltuja kuvioita ja niiden pitäisi olla kaikille tuttuja."

Finaaleissa ei ole nukahduksiin varaa. Virheet maksavat usein maalimerkintöinä tulostaululla. Kokenut Kuusela tietää kuitenkin, millä mielellä lauantain ratkaisevaan finaaliin pitää lähteä.

− Yhtään vaihtoa ei voi vetää välistä, kaveri kuittaa kyllä heti. Kokoajan pitää olla hereillä ja lähteä rennosti pelaamaan heti alusta asti.

− Pitää pitää kiekkoa heidän päädyssään ja sitä kautta siirtää pelin painopiste sinne. Niin, miten pelasimme toisessa erässä. Se pitää saada toimimaan heti alusta alkaen.

Yksi Tapparan isoimmista vahvuuksista on ollut kliinisen tehokas ylivoimapeli. Perjantaina miesylivoimalla pelaaminen lähti hieman yskähdellen käyntiin, mutta toi lopulta tulosta kolmannessa erässä.

− Kyllä meidän ylivoimat olivat aluksi aika surkeita. Se on aina pelaajista kiinni, miten voi olla rauhassa kiekon kanssa paineenkin alla. Harjoiteltuja kuvioita ja niiden pitäisi olla kaikille tuttuja.

Kuusela jätti kirvelevän tappion jo taakseen ja suuntasi katseensa kohti lauantain ratkaisevaa ottelua.

− Taitaa olla minulle ensimmäinen seiskapeli. Hieno mahdollisuus.

» Lähetä palautetta toimitukselle