TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Krasnoslobodtsev – lilliputin yksinäinen yllättäjä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Koko turnauksen maalipörssin kärkipaikan jakava Vadim Krasnoslobodtsev on ollut MM-kisojen suurimpia sensaatioita. Kazakstanilainen kertoikin nauttineensa ensimmäisistä arvokisoistaan. Neljän tappion jälkeen joukkueella ei ole enää hävittävää.

Puskista turnauksen mielenkiintoisimpien hyökkääjien joukkoon. Kazakstanin maaliahne Vadim Krasnoslobodtsev on noussut kolmella maalillaan nopeasti turnauksen suurimpien yllättäjien joukkoon.

Vaikka joukkueen taival turnauksessa on ollut kivinen ja tuskaisa, oli nuori taituri positiivisella päällä Jatkoajalle antamassaan haastattelussa.

– Aloitettiin vähän huonosti ja päästettiin alkuun paha maali. Sen jälkeen saimme kuitenkin itsekin hyvin paikkoja. Mielestäni pelasimme hyvin ja myös hyökkäyspäässä mahdollisuuksia oli tarpeeksi. Ylivoimallakin saimme paljon laukauksia, joten tilanteita tänään oli, nimihirviö puhisi tappiollisen Slovakia-pelin jälkeen.

Tällä kaudella Kazakstanin ykkösylpeydessä Baris Astanassa vaatimattomassa roolissa tehot 5+9 tehneen hyökkääjän mukaan oma vahva alku ei yllättänyt. Ensimmäiset MM-kisat korkeimmalla tasolla pelannut laituri olikin innoissaan kisojen tarjonnasta tähän asti.

– Minähän pelaan aina hyvin. Olen yrittänyt valmistautua tähän turnaukseen kuitenkin erityisen hyvin, ja se näyttää myös onnistuneen, Krasnoslobodtsev naurahti.

Maalipörssin jaettu johto oli miehelle itselleenkin tässä vaiheessa melkoinen yllätys. Hyökkääjä myönsikin sen tuovan lisämotivaatiota tekemiseen.

– Oho, en edes tiennyt asiasta. Onhan se hieno saavutus tällä tasolla, täytyy yrittää jatkaa maalitehtailua.


Vadim Krasnoslobodtsev on tappioista huolimatta nauttinut kisavauhdista.

Vauhtia ja yllätyksellisyyttä

Tällä kaudella Baris Astanassa pelannut hyökkääjä on ehtinyt väläytellä ennakkoluulottomalla pelillään. Kolmen maalin lisäksi hän on ollut joka ottelussa Kazakstanin parhaimmistoa. Mies haluaa nähdä kuitenkin itseltään vieläkin enemmän.

– Valmentaja on sanonut, että olen hidas. Joten sitä pitää vielä parantaa tulevaa silmällä pitäen. Nopeutta lisää vielä, Krasnoslobodtsev hauskuutti.

Kysyttäessä miehen salaisuuksista ja tavoitteista lopputurnaukseen, nuori kazakstanilainen heittäytyi arvoitukselliseksi. Suurelle yleisölle ei auta paljastaa kaikkea.

– Valitettavasti en voi kertoa kaikkea salaisuuksiani. Yritän vielä yllättää myös kentällä, sillä turnaus on vielä kesken, hyökkääjä vinkkasi.

Ilman paineita loppupeleihin

Neljän tappion myötä Kazakstanin turnaus on ollut kaikkea muuta kuin onnistunut. Joukkue on ollut tähän asti turnauksen ylivoimaisesti heikoin joukkue. Pirteät otteet ja johtoasemat USA:ta ja Valko-Venäjää vastaan kääntyivät molemmat tappioiksi.

– Ensimmäiset pelit olivat meidän kannalta ne tärkeimmät kamppailut. Ne eivät menneet kuten halusimme, mutta nyt ne ovat jo ohi. Voimme sitä kautta lähteä vapautuneemmin pelaamaan jäljellä oleviin otteluihin.

Enää joukkueella ei ole miehen mukaan juuri hävittävää. Viimeisiin kolmeen peliin haetaankin ei enää hävittävää –asennetta.

– Tunnelma on hyvä. Kaikki haluavat taistella loppuun asti joukkueen puolesta. Nyt on nähty jo se, että kaikki pelit ovat tiukkoja tässä turnauksessa. Meillä on onneksi vapaapäivä seuraavaksi, joten ehdimme vetämään hieman happea ennen tulevaa, iloinen hyökkääjä päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös