Krag Christensen: "Voitimme Suomen, joten mitä tahansa voi tapahtua"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Krag Christensenille Tanskan menestys ei ole ollut yllätys. Tavoite oli välttää putoaminen B-sarjaan.
Tanska pelasi alkulohkossa kolme tiukkaa peliä ja nappasi voitot Suomelta ja Tšekiltä. Alkulohkon viimeistä peliään Tanska johti ensimmäisessä erässä jo 3–0, mutta taipui lopulta voittomaalikilpailussa Sveitsille. Tanskan kakkossentteri Krag Christensen ei ollut tyytyväinen viimeiseen peliin, mutta oli ylpeä joukkueen esityksistä.

Alkulohkon päätöspelissään Tanska teki Sveitsin verkkoon ensimmäiset kaksi maalia alle neljässä minuutissa. Ensimmäisen erän puolivälin jälkeen Tanska johti jo 3−0. Peli kuitenkin kääntyi Sveitsille, joka tiputti voitollaan Suomen jatkosta.

Tanskan 18-vuotias Nikolaj Krag Christensen epäili, että tappio johtui takin aukeamisesta.

− En tiedä, mitä tapahtui. Saimme kaksi nopeaa maalia. Kolmannen maalin jälkeen aloimme ehkä ajatella, että voitamme tämän pelin helposti. Mutta kiekko on tällaista. Täytyy olla koko ajan valmis. Me emme olleet tarpeeksi hyviä tänään siinä.

Vaikka Tanska pelasi ilmiömäisen alkulohkon ja saattaa sijoittua alkulohkon toiseksi, Krag Christensenin mielessä oli päällimmäisenä pettymys hävityn pelin jälkeen.

− Tällä hetkellä olen vähän pettynyt. Mutta voitimme Suomen ja Tšekin, joten voimme olla siitä onnellisia.

Krag Christensenille suurin yllätys oli Suomen heikot esitykset MM-kisoissa.

− Suomi voitti MM-kullan viime vuonna ja nyt he ovat menossa karsintasarjaan. Se on hullua. Mutta emme mieti sitä, olemme vain onnellisia jatkopaikasta ja odotamme innolla seuraavaa peliä.

Kysymykseen siitä, kuinka pitkälle Krag Christensen uskoo Tanskan etenevän, hyökkääjä vastasi kierrellen.

− Otamme nyt pelin kerrallaan. Olemme voittaneet Suomen, joten mitä tahansa voi tapahtua. Olemme valmiita puolivälierissä.

Suomen voittaminen oli tanskalaisille todella iso asia. Krag Christensen uskoo, että Tanskan salaisuus on juuri joukkuehengessä.

− Olemme joukkueena todella hyviä. Juttelemme ja nauramme paljon yhdessä, meillä on todella kivaa täällä. Rakastamme tätä.

Ruotsiin kasvamaan

Krag Christensen varattiin viime kesänä St. Louis Bluesiin seitsemännellä kierroksella. Kesällä hän kävi monen muun tapaan tulokkaiden leirillä. Sieltä mukaan tarttui uutta oppia.

− Opin leiriltä, että täytyy treenata todella kovaa ja syödä oikein. NHL:ään pääseminen on vielä kaukana, mutta mitä tahansa voi tapahtua, kun vain tekee kovasti töitä, Krag Christensen sanoi.

Leiri oli muutenkin hyökkääjän mieleen.

− Leirillä oli hauskaa, kun sai pelata hyvien pelaajien kanssa.

Tällä kaudella Krag Christensen pelaa ensimmäistä kauttaan Tanskan ulkopuolella. Krag Christensen on pelannut enimmäkseen Rögle BK:n alle 20-vuotiaiden nuorten joukkueessa mutta on kerännyt vyölleen myös viisi ottelua SHL:ää. Kokemus ulkomailla pelaamisesta on ollut Krag Christensenille kasvattava.

Myös nuorten MM-kisoille monet arvokisat kiertänyt Krag Christensen antaa arvostusta.

− Tämä turnaus on ollut minulle hieno. Ensimmäiset pelit menivät hyvin, mutta tänään olisin voinut olla vielä parempi.

» Lähetä palautetta toimitukselle