Kousan paluu kotiin Pelicansin joululahja - "Tässä on tosi iso juttu menossa"

LIIGA / Haastattelu
Lahdessa nähdään keväällä hyvin todennäköisesti myös Mikko Kousan tuuletuksia.
Kuva © Erik Jokinen / erik.jokinen@jatkoaika.com
Pelicansin tämän syksyn paluumuttajat ovat kovanluokan timantteja: Antti Tyrväinen, Justin Hodgman ja viimeisimpänä Lahden oma poika Mikko Kousa. Joulun alla Pussinokkiin palannut, kiekollinen puolustaja on silminnähden innoissaan Pelicans-paita päällä. Petri Matikaisen johtamassa joukkueessa on käynnissä lupaava projekti.

− Tosi hyvät mietteet, intoa on oikeasti tosi paljon. Kun pari päivää on katsonut tätä meininkiä jengin kanssa, niin ihan mieletöntä. Nyt tässä on aihio sellaiseen, tässä on lätkäjengi joka haluaa voittaa ja haluaa tehdä asioita oikein, heti kauden ensimmäisessä liigapelissään KalPaa vastaan pistetilinsä avannut pakki hekumoi tiistaina.

Tavoitteidensa mukaan joka ilta tulosta tekevän ja paikkoja tuottavan Kousan kommenteista voi päätellä, että Lahdessa on nyt käynnissä jotain spesiaalia. Tuloksistakin sen näkee; Syksyllä Pelicansin pisin tappioputki kesti korkeintaan kaksi ottelua. Samaan pystyivät ainoastaan Liigan kärjessä viilettävät Tappara ja KalPa.

− Olen nähnyt aika hyviä paikkoja ja oppinut sieltä kaikenlaisia kikkoja. Tässä on hyvä buugi.

− Sitä me haettiin (ensi kauden kattavaa sopimusta), että ollaan rakentamassa projektia. Tässä on tosi iso juttu menossa, Lahti panostaa tähän joukkueeseen. Halutaan voittaa, halutaan tehdä organisaatiosta kärkijengi. Se vaatii joka jätkän panoksen, tähän on valittu jätkiä, jotka ovat siihen kykeneviä.

Kousa ei pisteitään tai peliaikaa laske. Tärkeintä on, kuten joukkueurheilussa pitääkin, oman miehistön auttaminen.

− En pisteitä tai peliaikatavoitteita laittele. Haluan auttaa jengiä siten, miten minä ja valmennus kokevat sen parhaaksi. Pelaan ylivoimaa, minun pitää tehdä joka ilta tulosta ja tuottaa paikkoja. Ne on minun tavoitteet, pärjään omalla pelillä.

Kevään 2011 Suomen mestarin syksy oli haasteita täynnä. SHL-urakka Djurgårdenissa ei mennyt kuin elokuvissa.

− Ei vaan ollut minun paikka. Turha selitellä, ei lähtenyt hommat kulkemaan. Tuli uutta pelaajaa, nämä ovat pieniä asioita ja merkkaavat minulle. Pelaajana aistit, kun sinuun luotetaan, ehkä en kokenut sitä niin. Ei siinä mitään erikoista, näitä tapahtuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle