Kotkansalo paikkasi toisinaan myös maalivahtia: ”Iskimme fyysisyydellä takaisin”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kasper Kotkansalo osui kertaalleen rimaan.

Slovakia lähti pelaamaan Suomea vastaan hyvin passiivisesti. Keskialueelle asettunut slovakkisumppu aiheutti toisinaan vaikeuksia Suomelle, mutta Nuoret Leijonat onnistui sen lopulta rikkomaan. Kun eroa alkoi tulemaan, oli Slovakiankin pakko hieman avata peliään.

Suomalaispuolustaja Kasper Kotkansalo pelasi kaikkien tilastomerkintöjen ulkopuolella hyvän ottelun. Mies oli pelastamassa tilannetta heti avauserässä, kun Slovakia oli päästä tuikkaamaan kiekon Nuorten Leijonien maaliin.

Urho Vaakanaisen kanssa Slovakia-ottelun pelannut Kotkansalo pelasi tunnollisesti omaa rooliaan läpi ottelun. Nenäkin aukesi jossain vaiheessa, mutta se ei menoa haitannut. Miehen pelipaita vaihtui kesken kaiken, kun edellinen oli saanut hieman punaväriä päälleen.

"kisaa pelipaikasta on käyty jo pitkän aikaa aina leirityksestä saakka"

Yleensä numerolla 36 kentältä löytyvä Kotkansalo pelasi osan pelistä numerolla 24.

- Kanadaa vastaan oli vielä hieman hakemista ja jännittämistä, mutta nyt selkeästi löytyi "Uken" kanssa yhteinen sävel. Hyvältä tuntui pelaaminen ja alivoimalla myös onnistuttiin, Kotkansalo myhäili.

Kotkansalo on vaihdellut paikkaa Robin Salon kanssa turnauksen alkupuolella. Toisinaan Salo on päässyt kuuden ensimmäisen puolustajan mukaan ja toisinaan Kotkansalo on mennyt siihen sakkiin. Paikkojen vaihtelu ei ole kuitenkaan Kotkansaloa häirinnyt.

- Ei se suurempia ongelmia ole tuottanut. Oli kiva, että pääsin tänään pelaamaan ja toivottavasti saan jatkaa tässä paikalla. Kyllähän täällä kisaa pelipaikasta on käyty jo pitkän aikaa aina leirityksestä saakka. Tiedän kuitenkin, että pelaa meistä kumpi vain tässä paikalla, niin toinen tukee aina sitä päätöstä, Kotkansalo kertoo.

Kotkansalo pelasi hetken numerolla 24, koska oma paita oli saanut liiaksi väriä verestä.

Nuoret Leijonat oli maalipaikoilla huomattavasti tehokkaampi kuin aiemmissa otteluissa. Vaikka alussa Suomella oli alussa haasteensa, alkoi kiekko uppoamaan Slovakian verkkoon pelin edetessä.

"Lähdimme sillä mentaliteetilla, että iskemme fyysisyydellä myös takaisin"

Slovakia on yksi turnauksen kookkaimmista joukkueista. Kotkansalon mukaan Nuoret Leijonat tiedosti, että vastassa on fyysinen joukkue.

- Tiesimme odottaa fyysistä kamppailua. Lähdimme sillä mentaliteetilla, että iskemme fyysisyydellä myös takaisin. Mielestäni kaksi erää olivat melko tasaisia, mutta teimme paikoista maalit. Osin oli hieman tuuriakin, mutta lopussa pelattiin voittavaa lätkää.

Seuraavaksi Nuoret Leijonat kohtaa Yhdysvallat sunnuntaina. Jenkkien mukana pelaa Kotkansalon yliopistokavereita. Hyökkääjät Brady Tkachuk ja Patrick Harper sekä maalivahti Jake Oettinger pelaavat Boston Universityssä Kotkansalon tapaan.

- Jenkit sytyttävät aina todella paljon. Plymouthissa harjoitusturnauksessa hävisimme heille kahdesti, joten nälkää on varmasti sitäkin enemmän, Kotkansalo sanoo.

- Kolme joukkuekaveria pelaa jenkkien joukkueessa, joten henkilökohtaisella tasollakin se tuo pienen lisämausteen siihen. Erittäin motivoituneina ja erittäin innoissamme lähdemme heitä kaatamaan, hän päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle