Kotiinpaluun ei pitänyt jännittää Tuulolaa: ”Perkele, tämä kiekkohan pomppii”

LIIGA / Haastattelu
Joni Tuulolalla on menossa huippusyksy.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Huippusyksyä pelaava Joni Tuulola palasi kotikaupunkiinsa Hämeenlinnaan. Alkujännitys iski vasta ensimmäisessä vaihdossa.

Vaikka Joni Tuulola ei ollut ympyröinyt päivämäärää kalenteristaan paksulla tussilla, oli hän huomannut HPK-ottelun pari viikkoa etukäteen. Ensin vieraspeli Lappeenrannassa ja sitten reissu jatkuisi Hämeenlinnaan. Kotiin.

Katsomo täynnä tuttuja mukaan lukien oma isä. Vastassa pikkuveli Eetu. Kaikki tällaiset asiat oli suljettava pois mielestä. Kaikesta huolimatta ensimmäisessä vaihdossa tärisivät kädet.

− Kaikki ne asiat oli suljettu pois mielestä, mutta silti ensimmäiessä vaihdossa huomasin, että perkele, tämä kiekkohan pomppii. Pitää skarpata tai tulee vaikea ilta, Tuulola nauroi ottelun jälkeen.

Heti ensimmäiessä vaihdossa rakas pikkuveli oli vastassa. Veljesten välinen ensimmäinen vääntö voidaan merkitä Eetun eduksi, sillä jaettuaan mojovan poikittaisen mailan isoveljensä selkään, romuluinen hyökkääjä järjesti kotijoukkueelle maalipaikan. Kaiken kukkuraksi isoveli passitettiin jäähylle.

Sen jälkeen jännityskin helpotti.

− Ihan ok-peli. Tappio harmittaa, enkä ihan parasta pystynyt laittamaan pöytään. Näyttöhaluja oli paljon.

Näyttöjä Tuulola on Sportissa ehtinyt antaa kyllä aiemmin. Vahvaa syksyä pelaava puolustaja oli ennen perjantain HPK-ottelua iskenyt yhtä paljon pisteitä (3+9) kuin koko HPK-pakisto yhteensä.

Päävalmentaja Tomek Valtosen antama vastuu ja Vaasan etäisyys vanhoihin tuttuihin ympyröihin ovat tehneet hänelle hyvää. Kesäharjoittelussa Tuulola ei ollut muuttanut paljoakaan, mutta testituloksissa oli tullut parannuksia.

− Vastuu on ollut isossa roolissa. Olen myös hyvässä kunnossa, joten pystyn pelaamaan isompia minuutteja. Tiesin aina, että pystyn ottamaan tämän roolin Liigassa.

Muutto Vaasaan oli odotetun onnistunut valinta myös henkisen kantin kasvattamiseksi.

− Vaasassa on ollut helppo olla, ja se on varmasti osaltaan vaikuttanut, kun olen päässyt tutusta ja turvallisesta pois, kiteytti Tuulola.

» Lähetä palautetta toimitukselle